back to top
2024. október 16. 10:56

KezdőlapWRCSami Pajari nem feszegeti a határokat a Közép-Európa Rallyn

Sami Pajari nem feszegeti a határokat a Közép-Európa Rallyn

-

A hét végén Sami Pajari a harmadik versenyén áll rajthoz a Toyota GR Yaris Rally1-essel, Finnország és Chile után a Közép-Európa Rallyn is bizonyíthat.

Sami Pajari aszfalton is bemutatkozik a Toyota GR Yaris Rally1-essel, hiszen azután, hogy a murvás Finn Rallyn és a Chile Rallyn szerepelhetett, a Közép-Európa Rallyn is lehetőséget kap a bizonyításra. Az eddigi versenyei jól sikerültek, Finnországban negyedikként, Chilében hatodikként ért célba.

„Ez lesz az első alkalom, hogy a Rally1-es autóval aszfalton indulok, és biztos vagyok benne, hogy nagy kihívás lesz. Tavaly a WRC2-ben mentem a ralin, és helyenként nagyon trükkös volt, néhány élvezetesebb résszel együtt – mondta Pajari. – A szakaszok mindhárom országban kicsit mások, és az évnek ebben az időszakában az időjárás is elég kiszámíthatatlan lehet. De jelenleg az a lényeg, hogy szembenézzek ezekkel a kihívásokkal, és tanuljak belőlük.”

Pajari elégedett volt az első két élvonalbeli raliversenyén nyújtott teljesítményével. Sikerült versenyképes szakaszidőket elérnie, miközben azt is tudta, hogy mikor kell visszavennie a nehéz körülmények, például a chilei köd közepette.

„Úgy gondolom, hogy Finnországban és Chilében elég jó munkát végeztünk, és biztos vagyok benne, hogy ezen a ralin is hasonló lesz a helyzet: ha jól érezzük magunkat, akkor szép időket tudunk menni, ha pedig nagyobb a kockázat vagy trükkösek a körülmények, akkor egy kicsit visszaveszünk, hogy tapasztalatot szerezzünk, és ne siessünk túlságosan” – tekintett előre a finn pilóta. A három országot érintő Közép-Európa Rallyt október 17–20-án rendezik meg.

Friss