back to top
2024. október 16. 10:48

KezdőlapWRCVettel korábbi edzője is segítette a Toyota mellőzött versenyzőjét

Vettel korábbi edzője is segítette a Toyota mellőzött versenyzőjét

-

A Chile Rallyn kispadra ültetett Takamoto Katsuta értékes tanácsokat kapott Sebastian Vettel korábbi edzőjétől, Heikki Huovinentől.

Takamoto Katsuta szép visszatérésre készül a Közép-Európa Rallyn azt követően, hogy a Chile Rallyn a sorozatos esései után a kispadra ültette a Toyota. A japán pilóta helyzetét részletesen ebben a cikkben jártuk körül. Katsuta elmondta, rengeteg segítséget kapott a csapatfőnöktől, Jari-Matti Latvalától és edzőjétől, Juho Hänninentől.

A nehéz döntés feldolgozásában nagy segítségére volt Heikki Huovinen, aki jól ismert arról, hogy korábban a négyszeres Formula–1-es világbajnok Sebastian Vettel erőnléti edzője volt. Bár Huovinen elsősorban Katsuta – és a többi Toyota-versenyző – fizikai felkészítésével foglalkozik, érzelmi támogatást is nyújtott a japán pilótának.

Takamoto Katsuta
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Katustát megkérdezték arról, hogy dolgozik-e együtt mentáltrénerrel, a válasz egyébként gyakorlatilag nem volt, de mégis sok mindenkit megnevezett a meglehetősen rossz szezont produkáló versenyző, akitől mentális támogatást kap.

„Sok mentális edzőm van. Szerencsére nagyon jó csapattársaim vannak: Seb, Elfyn és Kalle. Elég sokat beszélgetünk együtt. Jari-Matti Latvala is mindig mellettem van, és Juho Hänninen is – mondta Katsuta. – Heikkivel sokkal több mindenről beszélek, mint az életről úgy általában, vagy arról, hogy mi történt a sportban. Többek között arról is beszélünk, hogyan kell a sportolónak mentálisan felkészülnie a versenyekre. A vezetéssel kapcsolatban inkább Jari-Mattival, Juhóval és az összes versenyzővel beszélek.”

A támogató környezet és a hibák feldolgozására adott idő után a feltételek adva vannak ahhoz, hogy Katsuta szépen zárja az egyébként pocsék szezonját – most már tényleg minden rajta múlik.

„Nyilván Seb is sok nagyon hasznos tanácsot adott nekem. De eddig az én hibáim miatt nem tudtuk elérni a kívánt eredményt. Mindenképpen jobb munkát kell végeznem” – mondta erről Katsuta.

Friss