back to top
2024. október 16. 12:35

KezdőlapWRCAz M-Sportnak terve már van, de versenyzője még nincs 2025-re

Az M-Sportnak terve már van, de versenyzője még nincs 2025-re

-

Az M-Sport általában az utolsó pillanatban szokta versenyzőit bejelenteni a következő szezonra, ez pedig idén sincs másképp. A brit csapatnak azonban határozott elképzelése van azzal kapcsolatban, milyen szintű versenyzőket szeretne 2025-re. 

Idén Grégoire Munster és Adrien Fourmaux versenyez az M-Sport csapatában főállásban a WRC-ben, azonban a WRC Promóter komoly támogatásával Martins Sesks is vezethetett Rally1-es Fordot három versenyen. 

A brit félgyári csapat általában csak a szezon legvégén, vagy éppen a szezon után szokta bejelenteni a következő évi versenyzőit, ez pedig idén sincs másképp. 

“Még minden függőben van, jelenleg még nincs aláírt szerződés egyetlen versenyzővel sem a következő szezonra – mondta Richard Millener, az M-Sport csapatfőnöke a Motorsport.com oldalnak. – Egy szezon ezen pontjában azonban ez mindig így szokott lenni az M-Sportnál. Azt azonban már tudjuk, hogy a lehető legerősebb versenyzőpárossal szeretnénk folytatni két autónkban.” 

Muunster jövője még kérdéses a WRC csúcskategóriájában, ez valószínűleg Jourdan Serderidis támogatásától függ, míg Adrien Fourmaux a pletykák szerint jövőre a Hyundai Motorsport harmadik versenyzője lesz. 

“Adrien Fourmaux-nak már nem a jövője miatt kell bizonyítania, hanem a hátralévő versenyeken a legjobb eredményért kell csak küzdenie. A legjobb formáját kell nyújtania minden versenyen és meglátjuk, hogy mit hoz a jövő.” 

Friss