back to top
2024. október 18. 10:28

KezdőlapWRCSordo a Hyundai Motorsport vezetőségi tagja lehet 2025-től?

Sordo a Hyundai Motorsport vezetőségi tagja lehet 2025-től?

-

Média információ szerint Dani Sordo 2025-től a Hyundai Motorsport vezetőségi tagjaként dolgozhat tovább, ezt azonban egyelőre nem erősítette meg a koreai gyártó és a spanyol versenyző sem. 

Dani Sordo 2014-től tagja a Hyundai Motorsportnak, azonban 2018 óta csupán részmunkaidőben versenyez a WRC-ben, és néhány éve már a visszavonulásának idejéről találgatnak, miután a spanyol versenyző már 41 éves. 

A Dirtfish oldalának információja szerint azonban 2025-től a Hyundai Motorspoirt vezetőségi tagjaként dolgozhat tovább, Cyril Abiteboul mellett. 

Az egykori F1-es csapatfőnök jelenleg a koreai gyártó teljes motorsport részlegét vezeti, azonban az amerikai oldal szerint 2025-ben lemond a WRC-csapat vezetéséről, és a jövőben a WEC-csapatot fogja irányítani. 

Dani Sordo az elmúlt napokat Szöulban töltötte, majd a Közép-Európa Rally rajtjára Prágába repült. A Dirtfish azonnal megkérdezte a spanyol versenyzőt, hogy igazak-e azon információ, mely szerint a WRC-csapat irányítását venné át 2025-től. 

“Nem én vagyok a megfelelő személy, hogy ezzel kapcsolatban válaszoljak – mondta Sordo. – Szerintem inkább Cyril Abiteboult kellene megkérdezni. Az biztos, hogy Cyrilnek jelenleg túl sok dolgot kellene elvégeznie, és nyilván a WEC és WRC programot nehéz lenne egy személynek irányítani. Igaz, hogy szerzett már tapasztalatot a ralisportban, de ő igazából a pályaversenyzésben van otthon. Sokkal inkább lennék tagja a vezetőségnek, mintsem egymagam irányítsak egy csapatot.” 

“Csapatvezetői tapasztalatom még nincs, ez teljesen új lenne számomra, ugyanakkor hosszú évek óta ismerem a versenyeket. Ez hasonló ahhoz, hogy te könnyedén készítesz interjúkat, mert már van tapasztalatod, de ha nekem kellene ezt a munkát végeznem, akkor az nem lenne olyan egyszerű számomra, mert nincs tapasztalatom. Számomra a versenyeken való részvétel, vagy a gumik jó kiválasztása a könnyű, mert évek óta ezt csinálom. Egy új munka ellátása már nehezebb lenne, de lássuk, mit hoz a jövő.” 

A Dirtfish ugyancsak megtudta, hogy Dani Sordo búcsú versenye a WRC-ben a jövő évi Portugál Rally lehet, ami közel van Spanyolországhoz.  

“Régóta szó esik arról, hogy mikor vonulok vissza. Szeretném, ha elérkezik az utolsó verseny, az valóban az utolsó lenne, így lenne megszervezve is. Ugyanakkor nehéz azt mondani, hogy valamit abba hagysz, amit egész életedben végeztél. Jelenleg még szeretnék minden versenyen jól teljesíteni, ahogy ez volt a helyzet a Görögországban is. Azonban egyszer eljön az utolsó verseny is.” 

Sordo számára azonban a ralisporton kívül is lennének lehetőségek. 

“A rali az életem része lett, de anélkül is lehet élni. Sok más lehetőségem van azon kívül is. Persze a versenyzés hiányozna. Lehet, hogy valami más munkát végzek majd a rali után, de a vezetés akkor is hiányozna. Versenyzőnek születtem, és még szeretném is folytatni, de nem lehet az egész élet során.” 

Friss