back to top
2024. október 20. 14:42

KezdőlapWRCTanak számára a gyártók bajnokságának alakulása a legfontosabb

Tanak számára a gyártók bajnokságának alakulása a legfontosabb

-

Ott Tanak elárulta, számára a Hyundai szereplése a legfontosabb a gyártók értékelésében a Közép-Európa Rallyn, míg a 2019-es világbajnok szerint az egyéni bajnokság alakulása elsősorban Thierry Neuville teljesítményén múlik. 

A Közép-Európa Rally előtt Thierry Neuville 29 pont előnnyel vezette az egyéni világbajnokságot, így elég lett volna 2 ponttal növelni előnyét, hogy már a hétvégén bebiztosítsa első vb címét. 

A verseny jól is alakult számára szombat délig, akkor azonban az utolsó délelőtti szakaszon kicsúszott kétszer és fél percet vesztett. 

Ogier és a Toyota nyerte a Közép-Európa Rally első felét

A folytatásban Sébastien Ogier és Ott Tanak harcolt a szombati első helyért, a csata alakulás azonban kihatással volt a gyártók bajnokságára is, hiszen, ha Ogier zár az élen akkor a Toyota, ha Tanak, akkor pedig a Hyundai jogosult több pontot szerezni a verseny első feléért. Végül Ogier nyerte a csatát, jelen állás szerint így a Toyota 11 pontra csökkenti hátrányát a gyártók között, ugyanakkor az egyéni pontversenyben 24 pontra csökken Tanak hátránya csapattársával szemben. 

Az észt versenyző szombat este elárulta, elsősorban azért hajt, hogy a Hyundai minél jobban szerepeljen a gyártók bajnokságában, míg az egyéni bajnokság elsősorban Neuville teljesítményétől függ. 

“Vasárnap is gyorsnak kell lennünk, mert minél több pontot kellene szerezni – mondta Tanak a Motorsport.com oldalnak. – A gyártók bajnoksága nagyon nyitott, ezért ez a legfontosabb számomra. Az egyéni bajnokságban sokkal nagyobb a különbség, ezért ennek alakulása elsősorban Thierry Neuville szereplésétől függ. Nagyon gyorsak a Toyoták ezen a versenyen, de igyekszem kezelni a tempójukat.” 

Vasárnap még 12 pontot lehet maximálisan szerezni. 

Friss