back to top
2024. október 21. 14:22

KezdőlapWRCKalle Rovanpera nem áll rajthoz a WRC-szezonzáró a Japán Rallyn

Kalle Rovanpera nem áll rajthoz a WRC-szezonzáró a Japán Rallyn

-

Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo racing csapatfőnöke megerősítette, Kalle Rovanpera nem áll rajthoz a Japán Rallyn, amivel segíthetne a Toyota bajnoki hátrányát ledolgozni. 

Igen nagy valószínűsége volt, hogy a Japán Rallyn Elfyn Evans, Takamoto Katsuta és Sébastien Ogier mellett Kalle Rovanpera is rajthoz áll, és a Toyota így próbálja meg ledolgozni 15 pontos hátrányát a Hyundai mögött a gyártók bajnokságában. 

A kétszeres világbajnok finn versenyző azonban nem lesz ott a WRC-szezonzárón. 

“Kalle Rovanpera nem áll rajthoz a Japán Rallyn – mondta Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo racinmg csapatfőnöke a Dirtfishnek. – Ő már teljesítette azt a fél szezont, amiben megegyeztünk. Nem vagyunk túl jó helyzetben amúgy sem a gyártók bajnokságában, igaz még versenyben vagyunk.” 

Rovanpera idén szeretett volna kis szünetet a WRC-ben, ezért az idei évre csak fél szezont vállalt, összesen hét versenyen állt rajthoz, amiből négyet meg is nyert. 

A Dirtfish azonnal meg is kereste Cyril Abiteboult, hogy a Hyundai Motorsport vezetője árulja el véleményét Rovanpera távolmaradása kapcsán. 

“Nehéz kívülről kitalálni, hogy milyen dolgokban egyeztek meg a Toyota csapatán belül, ezért ezt most nem kommentálnám. Az azonban biztos, hogy ez egy kicsit megkönnyíti a helyzetünket.” 

A Toyota Evanst, Katsutát és Ogier-t is regisztrálta a gyártói bajnokságban a Japán Rallyn. 

Rovanpera a 2025-ös WRC-ben már teljes szezont fog ismét teljesíteni.

Friss