back to top
2024. október 21. 22:27

KezdőlapWRCNeuville: Szerettük volna Németországban bebiztosítani a bajnoki címet

Neuville: Szerettük volna Németországban bebiztosítani a bajnoki címet

-

Thierry Neuville sokáig reménykedhetett abban, hogy megszerzi a Közép-Európa Rally végén első világbajnoki címét, azonban a belga versenyző hibázott, így a bajnokavatás Japánra tolódott. 

Thierry Neuville egészen a szombat délelőtti utolsó szakaszig nagyon jól szerepelt és úgy tűnt, nemcsak első vb címét szerzi meg a Közép-Európa Rallyn, de a versenyt is megnyeri. A szombat délelőtti utolsó szakaszon azonban kétszer is hibázott, így végül a harmadik helyet tudta megszerezni, ami után 25 pontos előnnyel várhatja a szezonzáró Japán Rallyt. 

“Szerettük volna már Németországban bebiztosítani a vb címet, mert nagyon sok szurkolónk volt a pályák szélén – mondta Thierry Neuville. – Végül hibáztam, és a bajnokavatás elmaradt. Nem ezt terveztük. Összességében azonban még mindig jól sikerült a verseny és csak minimálisan csökkent előnyöm a bajnokságban. 4 ponttal szerzett többet Ott Tanak, és csupán 2 ponttal volt jobb a Toyota a csapatunknál. Ha így nézzük, jó versenyünk volt. Ez azonban azt is jelenti, hogy Japánban is el kell kerülnünk a problémákat, nem szabad vezetői hibát sem véteni és az autónak sem szabad meghibásodnia. Ha ezt sikerül elérni, akkor megérdemelten lehetünk bajnokok. Úgy gondolom, hogy az egyéni bajnokságban meglévő 25 pontos előnyünknek elégnek kell lennie.” 

A Japán Rallyt egy hónap múlva rendezik. 

Friss