back to top
2024. október 21. 11:26

KezdőlapWRCSok problémája volt a női versenyzőknek, végül ketten nyerték a WRC női...

Sok problémája volt a női versenyzőknek, végül ketten nyerték a WRC női pilótákat fejlesztő programját

-

A Közép-Európa Rallyn álltak rajthoz a WRC női versenyzőket fejlesztő program tagjai, akik közül végül ketten indulhatnak a 2025-ös Junior WRC svéd szeztonnyitóján. 

A WRC még nyár végén hirdette meg programját, melynek célja a női versenyzők fejlesztése volt, a sok jelentkező közül, akik között lehetőséget kapott Zagyva Dorka is, végül egy edző tábor után három versenyzőt választottak, akik rajthoz állhattak a Közép-Európa Rally WRC3-as kategóriájában Ford Fiesta Rally3-mal. A finn Suvi Jyrkiainen, a német Claire Schönborn és a belga Lyssia Baudet közül kerülhetett ki az a versenyző, aki aztán a 2025-ös JWRC-szezonnyitón, Svédországban is indulhat. 

A Közép-Európa Rally azonban nemcsak a férfi indulók dolgát nehezítették meg, a női versenyzők közül is mindannyian szuperrallyzni kényszerültek, a célt pedig csak Schönborn és Baudet látta meg. 

A program zsűrije végül nem tudott egyetlen versenyzőt választani, így végül a két célba érő versenyző indulhat a Svéd Rallyn. 

 

„Lyssia Baudet és Claire Schönborn is kivételes teljesítményt nyújtott rendkívül nehéz körülmények között, így hihetetlenül nehéz volt választani közülük – mondta Peter Thul, a propgram elnöke. – Ezért úgy döntöttünk, hogy mindkettőjüknek lehetőséget adunk arra, hogy újra versenyezzenek a Svéd Rallyn. Tekintettel arra, hogy mennyire egyenletesek voltak, úgy érezzük, ez a legigazságosabb döntés. Suvi Jyrkiainen is hatalmas potenciált mutatott, és a kudarcok ellenére büszkék vagyunk az erőfeszítéseire. Reméljük, hogy értékes tapasztalatokra tett szert ezen az eseményen, és bízunk benne, hogy ez meg fogja erősíteni pilótaként, ahogy pályafutása halad.” 

Friss