back to top
2024. október 22. 15:20

KezdőlapWRCSébastien Ogier bocsánatot kért a vasárnapi kiesése miatt

Sébastien Ogier bocsánatot kért a vasárnapi kiesése miatt

-

A nyolcszoros világbajnok Sébastien Ogier a Közép-Európa Rallyn végleg kiszállt az idei világbajnoki címért folytatott küzdelemből.

A Közép-Európa Rally első szakasza tökéletesen sikerült a nyolcszoros világbajnok Sébastien Ogier-nek, hiszen szombaton az első helyen állt, vagyis 18 ponttal gazdagodott volna, ha célba ér vasárnap – és ezt a pontszámot a vasárnapi teljesítményével még növelhette volna.

Csak éppen nem ért célba.

Az utolsó előtti szakaszon kisodródott egy kanyarban, nekicsapta az autó hátulját a fáknak, végül egy telefonpózna fogta meg a pörgő Toyotát. Ogier kiesett, ezzel kiszállt a világbajnoki címért vívott küzdelemből, és a Toyota is értékes pontokat bukott a gyártók bajnokságában.

„Nagyon sajnálom a csapatot a történtek miatt – mondta Ogier. – Az utolsó előtti szakaszon a fák alá vezető első kanyar sokkal sárosabb volt, mint amire számítottam, ezért alulkormányoztam, és kívülről nekimentem a fának. Az útvonaljegyző csapatoknak nem volt lehetőségük előttünk végigmenni ezen a szakaszon, így nem volt információm a jegyzeteimben, de ez nem mentség, mert én ültem a volán mögött, és a többi versenyző nem követte el ugyanezt a hibát.”

Ogier nullázásával eldőlt, hogy mindenképpen Hyundai-pilóta lesz a világbajnok, a favorit még mindig Thierry Neuville, de ha bármi történne vele Japánban, akkor Ott Tänak ugrásra készen áll. A Toyota két pontot így is ledolgozott a hátrányából, de ha Ogier célba ér, a vezetést is átvehette volna a Hyundaitól. Jelenleg 15 pont a különbség a két csapat között.

„Nagyon csalódott vagyok, különösen a csapat miatt, mert ez egy erős hétvége lehetett volna. Három olyan versenyünk volt egymás után, amelyeken egyértelműen megvolt a sebességünk, de a végén nem jött össze az eredmény – tette hozzá Ogier. – Elfynnek és Takának köszönhetően még mindig van esélyünk a Japán Rallyn, és ott ismét mindent meg fogunk próbálni.”

A szezonzáró Japán Rallyt november 21. és 24. között rendezik meg.

Friss