back to top
2024. október 22. 21:29

KezdőlapWRCTanak csapatának egyik tagja súlyosan megsérült a Közép-Európa Rallyn

Tanak csapatának egyik tagja súlyosan megsérült a Közép-Európa Rallyn

-

A Közép-Európa Rallyn pénteken szenvedett balesetet Ott Tanak aszfaltkémeinek autója. Az egyik csapattag megsérült, őt ma szállították haza repülővel.

„Múlt pénteken kora reggel, az aszfaltkém csapatom balesetet szenvedett a hármas gyorsasági felé vezető útszakaszon. A baleset következtében Kuldar súlyos hátsérülést szenvedett, és kórházba szállították.
Csapatunk keményen dolgozott a háttérben, hogy Kuldar minél gyorsabban és minél biztonságosabban hazajusson, hogy hazájában folytathassa a kezelését. Nagy köszönet a Fakultní Nemocnice Plzeň kórház személyzetének az elmúlt napokban nyújtott támogatásért és segítségért.
Örülök, hogy most már biztonságban otthon van, és átadták az észt orvosoknak, akik a lehető legjobb ellátást fogják biztosítani számára, és Kuldar a családja közelében maradhat.
Gyógyulj meg hamar, Kuldar!” – írta Ott Tanak a közösségi oldalán.

A sérült csapattag az a Kuldar Sikk, aki 2010 és 2012 között Tanak navigátora volt, majd többek között Jurij Protasovnak, Ken Tornnak, Gregor Jeetsnek is diktálta az itinert, az utóbbi időben pedig Benediktas Vangas-szal tereprallyzott.

A sérült versenyző gyógyulását az talán némiképp segíti, hogy Tanak megnyerte a versenyt és japánban a vb címért is harcolhat.

Fotó: Hyundai Motorsport

Friss