back to top
2024. október 23. 12:23

KezdőlapWRCMikkelsen szerint a Közép-Európa Rally volt a legjobb aszfaltos versenye idén

Mikkelsen szerint a Közép-Európa Rally volt a legjobb aszfaltos versenye idén

-

Andreas Mikkelsen nem zárt túl jó hétvégét a Közép-Európa Rallyn, ennek ellenére sikerült pozitív hangulatban befejeznie a versenyt. 

Andreas Mikkelsen a Lengyel Rally, csaknem négy hónap kihagyás után tért vissza a WRC-mezőnyébe a Közép-Európa Rallyn. 

A norvég versenyző már pénteken kiesett, amikor egy jobb kanyarban a faleveleken nem fordult be autója és kerítésnek ütközött, a szombat ugyancsak kalandosra sikerült, majd vasárnap defektet szedett össze, így végül csak a Power Stage-en tudott pontot szerezni, ahol második időt ért el. 

A sok probléma ellenére úgy érzi Mikkelsen, hogy a szezon aszfaltos versenyei közül most élvezte leginkább a Rally1-es autó vezetését. 

“Az eredményeket tekintve természetesen nem sikerült elérni a sikert a Közép-Európa Rallyn – mondta Mikkelsen a Rallit.fi oldalnak. – Ha mást is figyelembe veszünk, akkor viszont sok pozitívum is ért. A Power Stage például kifejezetten jól sikerült, és nem könnyedén tudtam gyors lenni. Azt hiszem abban a tudatban, hogy igazából idén csak a versenyek teljesítése volt a cél, egész sokat tudtunk fejlődni Horvátországhoz képest. Most sokkal jobban éreztem magam az autóban. A versenyek közti szünetek igen hosszúak voltak idén, nem volt könnyű visszarázódni a versenyzéshez. Nehéz elkerülni a vezetői hibát, amikor nincs lehetőséget hozzászokni a nagy tempóhoz az autóval. Arról, hogy miként alakul a jövő, fogalmam sincs.” 

Elképzelhető, hogy a Közép-Európa Rally volt Mikkelsen utolsó versenye idén, mivel Japánban mindig Dani Sordo szokta vezetni a harmadik autót.  

Friss