back to top
2024. október 24. 14:22

KezdőlapWRCÚj versenyek is bekerültek a 2025-ös Junior WRC naptárába

Új versenyek is bekerültek a 2025-ös Junior WRC naptárába

-

2025-ben is öt versenyen zajlik majd a Junior WRC-szezonja, mely naptárába új versenyek is bekerültek, és a szezonzáró sem az Akropolisz Rallyn lesz. 

A 2025-ös JWRC-szezon hasonlóan az előző évekhez Svédországban kezdődik, majd a Portugál Rally, Akropolisz Rally, Finn Rally és a Közép-Európa Rally következik a mezőny tagjai számára. 

Portugália 2022 után tér vissza a JWRC-naptárába, míg az eddig harmadik futamként szerepelt Szardínia Rally helyére Görögország lépett, mely eddig a szezonzáró volt. A szezon során továbbra is lesz egy aszfaltos verseny a Közép-Európa Rally, az eddigi Horvát Rally helyett. 

Maior nyert Görögországban, Jürgenson a junior világbajnok

„2025 újabb mérföldkőnek számít az FIA Junior WRC bajnokság számára – mondta Maciej Woda, a bajnokság menedzsere. – Megterveztünk egy naptárt, amely sokféle terepen kihívás elé állítja versenyzőinket, a jeges svédországi utaktól a meleg Akropolisz Rallyn át az Ausztria, Csehország és Németország változékony aszfaltos pályáiig. Különösen izgatott vagyok a Portugáliába való visszatérés és a Közép-Európa Rally bevezetése miatt, amely új dimenziót ad a sorozatnak. Ez egy újabb izgalmas szezon lesz, és alig várom, hogy lássam, ki lesz a bajnok.” 

Friss