back to top
2024. június 20. 13:49

KezdőlapERCNagy csatával indult a Skandináv Rally, Petter Solberg autója kigyulladt, McRae hatalmasat...

Nagy csatával indult a Skandináv Rally, Petter Solberg autója kigyulladt, McRae hatalmasat esett

-

Hatalmas csatában Oliver Solberg vezet három szakasz után a svéd Skandináv Rallyn Hayden Paddon előtt. Petter Solberg autója csütörtök este kigyulladt. 

Az ERC-szezon harmadik, svéd versenye csütörtök este egy bevásárlóközpont parkolójában kialakított szuperspeciál szakasszal kezdődött, amit hol esőben, hol vizes pályán rendeztek. 

A rövid szakaszon a legjobb időt az Eb-címvédő Hayden Paddon autózta, míg az új-zélandi versenyzőt a norvég Mads Ostberg 3 tizedmásodperccel, míg a lett Martins Sesks 1 másodperc hátránnyal követte. 

A szakasz legijesztőbb pillanatait Petter Solberg okozta, miután autójának alja olykor lángba borult, szerencsére azonban a probléma nem jelentette versenye végét, így pénteken is folytatni tudta a Volkswagennel. 

Pénteken eddig két gyorsaságit rendeztek, melyek mindegyikén Oliver Solberg volt a leggyorsabb, így a skodás versenyző a verseny harmadik szakasza után összetettben megtudta előzni Paddont 3.1 másodperccel, míg a harmadik helyen Martins Sesks 6.6 másodperc lemaradással következik. 

Skandináv Rally 2024 – Minden infó egy helyen

Az Eb éllovas Mathieu Franceschi három szakasz után a nyolcadik, míg Petter Solberg a 19. helyen áll.

A Junior ERC mezőnyében nem jól indult a nap Max McRae számára, aki a verseny második szakaszán hatalmasat esett, személyi sérülés nem történt, azonban autóját nem lehet javítani. 

Ugyanitt jól kezdett a verseny egyetlen magyar indulója, Herczig Patrik és Varga Kristóf, akik két szakasz után a negyedik helyen állnak. 

Erdemények

Friss