back to top
2024. június 18. 15:26

KezdőlapERCSolberg – Paddon csata földön és levegőben is a Skandináv Rally első napján

Solberg – Paddon csata földön és levegőben is a Skandináv Rally első napján

-

Fantasztikus csatát vívott Oliver Solberg és Hayden Paddon a Skandináv Rally első napján, mely során nemcsak a földön, de a levegőben is megvívtak egymással. A nap végén pedig a svéd versenyző vezet. 

Hayden Paddon volt az első éllovasa az idei svéd Skandináv Rallynak, miután megnyerte a csütörtöki szuperspeciált, azonban Oliver Solberg péntek reggel megnyerve az első két szakaszt összetettben is az élre állt. A délelőtt következő két szakaszán az Eb címvédő Hayden Paddon visszavágott és 3.1 másodperces hátrányát 1.4 másodpercre csökkentette. A délutáni első szakaszon aztán ismét Solberg volt a gyorsabb és előnyét 2.6 másodpercre növelte, hogy aztán a következő, hol esős, hol szárazabb körülmények között a különbség ismét 1.3 másodpercre csökkenjen. 

A nap utolsó két szakaszán azonban Solberg ismét növelni tudta előnyét és végül 3.3 másodperc előnnyel vezet a nap végén Paddon előtt. 

A két versenyző azonban nemcsak a murván, de a levegőben is megvívott egymással, a Colin’s Crest ugrató második teljesítésénél egyformán 44 méter hosszan repülve a legnagyobb ugratást mutatták be idén és csupán 3 méterrel maradtak el Eyvind Brynildsen rekordjától. 

A harmadik helyen Mikko Heikkila várhatja a folytatást, aki 9.4 másodperccel követi Paddont, míg a délután igencsak felgyorsuló Eb pontversenyt vezető Mathieu Francschit 4.2, Martins Sesks-et 7.4, Frank Tore Larsent 9.1 másodperccel előzi meg. 

Solberg óriási csatában vezet a Skandináv Rallyn Paddon előtt péntek délben

A mezőny két világbajnok versenyzője közül, a többszörös WRX-bajnok Johan Kristoffersson a 16., míg a WRC és WRX-bajnoki címmel is rendelkező Petter Solberg a 19. helyen várhatja a szombatii nyolc gyorsaságit. Kristoffersson a nap utolsó előtti szakaszán defektet szedett össze, majd az utolsó pályán autó sérülés miatt óvatosabban vezet hat helyet vesztett. 

A verseny egyetlen magyar párosa, Herczig Petrik és Varga Kristóf a Junior ERC nyolcadik helyén áll az utolsó előtti pénteki szakasz előtt. 

Eredmények

Friss