back to top
2024. szeptember 28. 22:55

KezdőlapHírekA junior világbajnok szerepet cserélt navigátorával és a magyaroknak különösen kedves autóval...

A junior világbajnok szerepet cserélt navigátorával és a magyaroknak különösen kedves autóval raliztak a hétvégén

-

A Junior WRC regnáló bajnoka, William Creighton a hétvégén helyet cserélt állandó navigátorával Liam Regan, és részt vettek a Historic Donegal International Rallyn.

Az ötlet az év elején a Portugál Rallyra felé vezető kétórás repülőút során körvonalazódott. A 26 éves Creighton, aki idén már kilenc versenyen vett részt a Rally 2-es Fiestával, vállalta, hogy navigátora mellé ül a Historic futamon. A duó Regan Škoda Estelle 130L-jével indult a háromnapos aszfaltos versenyen.

„Ez az első alkalom, hogy itinert olvasok. Ez olyasmi, amit már régóta szerettem volna csinálni, így amikor Liam azt mondta, hogy szüksége van egy navigátorra, ez megfelelő lehetőségnek tűnt. Egy kétórás repülőút egy rali-világbajnoki futamra, és máris megterveztük az egészet” – mondta Creighton.

„A Donegal egy ikonikus rali, elképesztő hangulattal, így örülök, hogy részese lehetek és egy szórakoztató hétvégét tölthetek Liammel és csapatával” – beszélt várakozásairól Creighton a 193 kilométernyi gyorsaságit tartalmazó futam előtt, amelyet idén 35. alkalommal rendeztek meg.

A debütálás sikeres volt, a páros élba ért. A Skodával 21. helyen végeztek, ami nem rossz eredmény, mivel a mezőnyben javarészt Ford Escortok indultak.

A navigátori szerep folytatásáról nem beszélt Creighton, viszont a hétvégével elégedett volt. „Nagyon jókat nevettünk ezen a hétvégén! Világklasszis vezetés és átlagon felüli navigálás (remélem)” – írta a célba érkezés után.

Liam Regan viszont biztosan folytatja a versenyzést az öreg Skodával, amibe 2022-ben ült bele és ez volt a hatodik versenye az autóval. Regan korábban modern raliautókkal versenyzett, 2006 óta nem csak navigátor, hanem aktív pilóta is a 36 éves ír.

foto: William Creighton

 

Friss