back to top
2024. szeptember 08. 23:39

KezdőlapHírekBenyó Máté is dobogós Nyirádon, a vb futamot Kristoffersson nyerte

Benyó Máté is dobogós Nyirádon, a vb futamot Kristoffersson nyerte

-

Az Euro RX1 döntőjében két magyar versenyző is rajthoz állt, végül az utolsó körben épp ők ütköztek. Kárai Tamás megforgott és hatodik lett, Benyó Máté a harmadik helyen ért célba.

Az WRX elődöntőivel kezdődött az utolsó felvonás Nyirádon. Klara Andersson ismét remekül rajtolva az élre állt, mögötte Timmy Hansen és Niclas Grönholm következett, de Grönholm autója megállt, így Kevin Hansen lett a harmadik. Pelfrene az elején keresztbe ált Grönholm hathatós segítségével, ezzel biztossá vált, hogy nem jut tovább. Kevin Hansen viszont a végére felgyorsult és a korai jokerrel megelőzte Anderssont.

A második elődöntő futamban Wieszt és Kristoffersson rajtolt az első sorból, mögöttük Münnich és Veiby. A rajtnál négy belsőégésű motoros autó rugaszkodott el, Wieszt jól indult, de Veibyvel ütközött, kiforgott, és elég nagy tempóval a falnak ütközött a Megane. Sajnos Janko is fájdalmas arccal állt a pálya szélén, és nem csak a lelkét viselte meg az ütközés. Ezzel a hétvége és a döntős álmok véget értek számára. A versenyt piros zászlóval leállították, a gumifalat is helyre kellett állítani. Az új rajthoz már csak három autó állt fel, nem is volt nagy csata közöttük.

Nyirád
foto: STom

Az Euro RX1 döntője volt az utolsó olyan futam, ahol újabb magyar sikerben bízhattunk. Benyó negyedikként fordult az első kanyarba, a kicsit beragadó Kárai a belső íven megelőzte Ikonent és ötödik helyre lépett. Benyó és Ikonen jokerre fordult, az élen pedig O’Donovan, Liimatainen és Belevskiy haladt. Liimatainen jokere után Benyó már negyedik lett, mivel pokoli jó kört rakott össze. A vezető trió az utolsó körig kivárt, de mivel fél másodperccel gyorsabbak voltak, úgy tűnt sima lesz. Nem lett az, Kárai épp Benyó mellé ért vissza, összeértek és az Audi beforgott. Ezzel Patrick O’Donovan nyert, Belevskiy lett a második, Benyó Máté a harmadik. Kárai Tamás végül a hatodik helyen ért célba.

Nyirád
foto: STom

A WRX döntőben a két nagy rivális Kristoffresson és Kevin Hansen állt az első sorban. Egy belsőégésű motoros és egy elektromos autó. A rajt után Kristoffersson állt az élre, mögötte viszont a nagyszerűen elrugaszkodó Andersson következett. Veiby és Münnich jokerrel kezdett, a két Hansen közben Anderssont gyötörte, amit Kevin unt meg, de csak a szenzációsan vezető Veiby mögé jött vissza. A védekező Andersson lassú volt, ezért ő is gyorsan jokerre fordult, Timmy Hansen pedig érthetetlenül követte. Veiby mögé tagozódtak be, Andersson Kevin Hansen elé érkezett, de később sem bírt a két Peugeot Anderssonnal. Kristoffersson közben fényévnyi előnyt autózott ki, a joker után is messze volt az üldözőktől. A sorrend nem változott, Kristofferssonék kettős győzelmet arattak, Anderssoné lett a dobogó harmadik foka.

A címvédő ezzel növelte előnyét a bajnokságban, de Wieszt Janko is annyi pontot gyűjtött, hogy a kilencedik helyen áll.

Nyirád
foto: STom

 

Friss