back to top
2024. szeptember 28. 17:10

KezdőlapNE VEDD ELMegjelent a rallysport egyik legjelentősebb bajnokságának 2025-ös naptára

Megjelent a rallysport egyik legjelentősebb bajnokságának 2025-ös naptára

-

Még csak most kezdődött a nyár, azonban már közzétették a Finn Rally Bajnokság 2025-ös naptárát, melyben egy új verseny is helyet kapott. 

Még csak június második fele van, ami nem feltétlenül a jövő évi naptárak megjelenési ideje, azonban a finnek már most közzétették a 2025-ös nemzeti bajnokság menetrendjét. 

Eszerint a szezon január közepén Kuopioban indul az új bajnokság, majd január és február fordulóján tartják a Lappföld Rallyt. Március elején zárul a téli menetrend egy új versennyel, melyet Savonlinna környékén rendeznek. A szezon két és fél hónap múlva, május végén Turkuban folytatódik, majd Kouvola környékén rendeznek versenyt június közepén. A két hónapos nyári szünet után pedig Lahti környékén mérik össze ismét a tudásukat a versenyzők, a szezon pedig szeptember végén a Pohjanmaa Rallyval fejeződik be. 

Külön érdekességet tartogat a Lappföld Rally, mely 60. alkalommal kerül megrendezésre, az első verseny óta minden évben megtudták rendezni ezt a híres versenyt.  

Az idei bajnokság hét futamából már csak kettő van hátra Finnországban, a szezon augusztus végéig szünetet tart, melyet Roope Korhonen 13 pont előnnyel tölthet az élen a tavalyi bajnok Teemu Asunmaa előtt, míg a harmadik helyen Benjamin Korhola 14 pontos hátránnyal áll. 

A finn bajnokság az egyik legjelentősebb nemzeti sorozat a rallysportban, mivel innen indult a legtöbb világbajnok versenyző karrierje, és jelenleg is számos, élvonalba tartozó finn versenyző itt kezdte karrierjét. Gondoljunk csak Kalle Rovanperára, Sami Pajarira, Esapekka Lappira. 

Friss