2024. április 30. 10:18

KezdőlapWRCEzt várja az M-Sport Huttunentől a Finn Rallyn 

Ezt várja az M-Sport Huttunentől a Finn Rallyn 

-

Jari Huttunen hazai futamán debütálhat a Rally Világbajnokság legerősebb kategóriájában, az M-Sport pedig reális célt fogalmazott meg a fiatal finn versenyzővel szemben. 

Jari Huttunen számára nagy pillanat jön el a Finn Rallyval, hiszen az M-Sport versenyzője először indulhat a Rally Világbajnokság legerősebb kategóriájában. 

Richard Millener pedig reális célt fogalmazott meg fiatal versenyzőjével szemben. 

“Reálisnak kell maradnunk Jari Huttunennel szemben – mondta a Dirtfishnek az M-Sport csapatvezetője. – Ha én lennék a helyében és először ülhetnék be egy top kategóriás autóba, minden bizonnyal az utolsó lennék a kategóriában, különösen egy olyan gyors versenyen, mint amilyen a Finn Rally. Jari Huttunen még nem ismeri az autó határait, ezért előbb azt kell kitapasztalnia és a saját versenyére kell, hogy koncentráljon.” 

Millener elégedett volt a finn versenyző teszten végzett munkájával. 

“Próbálta kitapasztalni az autó határait, ami nagyon nehéz feladat. Nagyon jó munkát végzett és élvezte a vezetést. Ennek ellenére nem szabad tőle annál többet kérni, minthogy fejezze be a Finn Rallyt és a hétvége során folyamatos fejlődést mutasson.” 

A 28 éves versenyző idén eddig négy alkalommal vezetett a WRC2-ben a Ford Fiesta Rally2-vel, mellyel Svédországban és Szardínián is harmadik lett, így a bajnokság ötödik helyét foglalja el.

Az M-Sport legerősebb versenyzője várhatóan Craig Breen lehet a hétvégén, aki harmadik dobogóját tűzte ki célul.

A Finn Rallyn 22 szakasz vár a versenyzőkre augusztus 4-7. között, a versenytáv pedig 322,61 km lesz.    

Friss