2024. április 19. 14:35

KezdőlapWRCBreen harmadik dobogójára hajt Finnországban (videó) 

Breen harmadik dobogójára hajt Finnországban (videó) 

-

Craig Breen korábban két alkalommal is dobogón zárt a Finn Rallyn, idén pedig már az M-Sport csapatával szeretné ezt elérni. 

Craig Breen idén kétszer már dobogóra állhatott a Rally Világbajnokságon, a Monte-Carlo Rallyn harmadik, míg Szardínián második helyen ért célba a Ford Puma Rally1-gyel.

A vb pedig ezen a héten Finnországban folytatódik, amely az egyik legsikeresebb versenye a vb hatodik helyén álló ír versenyzőnek, hiszen 2016-ban Citroen DS3 WRC-vel, tavaly pedig Hyundai i20 Coupe WRC-vel állhatott dobogóra. 

„Finnország egy olyan hely, amely nagyon jól sikerült szerepelni a múltban, hiszen két dobogós helyezésünk volt ott – mondta Craig Breen. – Tavaly nagyon élveztem a rendezvényt, és az elején rövid ideig vezettük a rallyt. Mindig jól érzem magam ezen a versenyen és az ilyen típusú utakon. Valószínűleg ez az az esemény, amit a legtöbbet csináltam a rally világbajnokságon, ezért jó, hogy minden évben visszatérni. Észtország bizonyos szempontból jó volt, hiszen a tempónk erős volt, és alig várom, hogy újra nekivághassak Finnországnak, és meglássuk, mire vagyunk képesek.” 

A Finn Rallyn, a vb nyolcadik idei futamán 22 szakasz vár a versenyzőkre augusztus 4-7. között, a versenytáv pedig 322,61 km lesz.   

A versenyzők dolgát csütörtöktől szombat délutánig eső nehezítheti, száraz körülmények pedig csak a záró napon várhatóak. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss