2024. április 30. 09:10

KezdőlapWRCMikkelsen megóvta a WRC2 győztesét az Ypres Rally után 

Mikkelsen megóvta a WRC2 győztesét az Ypres Rally után 

-

A WRC2-ben Stéphane Lefebvre szerezte meg a győzelmet az Ypres Rallyn Andreas Mikkelsen előtt, azonban a vb címvédő norvég versenyző óvást nyújtott be a verseny után, mivel a francia versenyző levágott egy kanyart.

Stéphane Lefebvre a Belga Rally Bajnokság állandó résztvevője 18.1 másodperc előnnyel nyerte az Ypres Rally WRC2-es kategóriáját, azonban a verseny végén a második helyen célba érő Andreas Mikkelsen megóvta a Citroen korábbi gyári versenyzőjét. 

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

A szabálytalanságra a Toksport WRT lett figyelmes, Lefebvre ugyanis a 11. és 15. szakaszon egyaránt olyan mértékben vágott le egy kanyart, ami során a teljes autó letért már az útról. 

A felügyelők pedig helyt adtak az óvásnak, és Lefebvre egy 5, majd egy 10 másodperces büntetést kapott, azonban Mikkelsen így is a francia versenyző mögött maradt 3.1 másodperc hátránnyal. 

A versenyt Yohan Rossel, Mikkelsen egyik fő riválisa zárt a harmadik helyen. 

A futam után Mikkelsen hét futamot teljesítve 20 pont előnnyel vezeti a WRC2-t, az eddig öt versenyen induló Rossel előtt, míg a harmadik helyen a négy futamon induló Kajetan Kajetanowicz áll 24 pont hátránnyal. 

Friss