back to top
2024. szeptember 20. 10:46

KezdőlapERCLászló Martin a Barum Rallyn indul először Rally2-es autóval Eb-n 

László Martin a Barum Rallyn indul először Rally2-es autóval Eb-n 

-

László Martin és Berendi Dávid első olyan Rally Európa-bajnoki futamára készül A Barum Rallyn, ahol Rally2-es autóval áll rajthoz. A pécsi pilóta pedig Szlovéniában készült Bán Viktor navigálásával a cseh versenyre. 

László Martin a Mecsek Rallyn vezetett először aszfalton Rally2-es Skodát, ahol az ötödik helyet szerezte meg. 

A pécsi versenyző a Barum Rallyn pedig már az Eb legerősebb kategóriájában is debütál, a tesztversenyre pedig Szlovéniában került sor, ahol a második helyet szerezte meg a Berendi Dávidot helyettesítő Bán Viktorral a jobb1-ben. 

“Mivel a Mecsek Rallyn indultunk először aszfalton a Skodával, így fontosnak gondoltuk a szlovén versenyen való indulást a Barum Rally előtt – mondta László Martin a Rallycafe.hu oldalnak. – A Zelezniki Rally első két szakasza elsősorban teszt volt, majd később igyekeztünk folyamatosan gyorsulni. A navigátorom Bán Viktor volt, mert Berendi Dávid elfoglalt volt ezen a hétvégén, de Viktor is kiváló, profi munkát végzett, komoly szerepe volt a második hely megszerzésében. A Topp-Cars csapata pedig nagyszerű autót biztosított számunkra.” 

Martin bár idén már négy verseny erejéig szerepelt az Eb-n, azonban eddig Rally4-es Renault-val állt rajthoz, így a Skodával elsősorban nem az eredményre fognak koncentrálni Csehországban. 

“A Barum Rally egyfajta nagy teszt lesz, mert nem tudjuk, hogy mire lesz jó a tempónk. Szeretnénk elsősorban célba érni, nem a többiek eredményeit figyeljük. A szlovén verseny jó felkészülés volt a cseh futamra, mert ugyanolyan dobálós szakaszok lesznek a Barum Rallyn is. A hétvégén pedig ismét Berendi Dávid fogja olvasni az itinert. A Barum Rally után még a Spanyol Rallyn is a Skodával fogunk indulni, ez már szinte biztos, aztán meglátjuk, hogy 2023 mit tartogat számunkra.” 

A Barum Rallyn 13 szakasz vár a versenyzőkre, László Martinéknak pedig összesen 24 másik Rally2-es autóval induló rivális között kell helytállni. 

Friss