2024. április 30. 08:48

KezdőlapWRCLappi: Ahogy Belgiumban, úgy Görögországban is nyolc éve jártam... 

Lappi: Ahogy Belgiumban, úgy Görögországban is nyolc éve jártam… 

-

Esapekka Lappi nagyszerű formában érkezik az Acropolis Rallyra, hiszen Finnország után Belgiumban is a harmadik helyet tudta megszerezni. 

Esapekka Lappi idei hetedik versenyére készül az Acropolis Rally alkalmával, és a Svéd Rallyn, Finn Rallyn, valamint a belga Ypres Rallyn is harmadik helyen tudta célba vinni a harmadik Toyota GR Yaris Rally1-et. 

Belgiumban pedig nyolc éve versenyzett legutóbb és akkor is balesetet szenvedett, a soron következő görög versenyen ugyancsak nyolc éve indult utoljára, és akkor a negyedik helyen zárt. 

“Görögország annak ellenére, hogy 2014-ben már indultam ott, teljesen új lesz – mondta Esapekka Lappi. – Nyolc éve az Európa-bajnokság naptárában szerepelt és akkor még a verseny fele aszfaltos volt. Ugyanakkor az Ypres Rallyn is nyolc éve nem versenyeztem, és ott sikerült dobogón zárni, ezért most is hasonlót szeretnék elérni. A hasonló Szardínia Rallyn jó volt a tempónk, és ebben bízunk Görögországban is.” 

Lappi az idei bajnokságban a hetedik helyet foglalja el. 

Az idei Acropolis Rallyn 16 szakasz vár a versenyzőkre, melyek versenytávja összesen 303.3 km, amik teljesítését a 30 fok feletti meleg nehezíthet meg a versenyzők és az autók számára egyaránt. 

Friss