2024. április 19. 05:23

KezdőlapWRCAz Acropolis Rally már most rekordot döntött 

Az Acropolis Rally már most rekordot döntött 

-

Az idei Acropolis Rallyn 13 Rally1-es autó fog rajthoz állni, ennyi hibrid autó indulására pedig még nem volt példa idén. 

A Toyota Gazoo Racing összesen négy versenyzőt, Kalle Rovanperát, Elfyn Evanst, Takamoto Katsutát és Esapekka Lappit indítja a szeptemberi görög versenyen. 

A Hyundai Motorsport továbbra is három versenyzővel áll rajthoz, Thierry Neuville, Ott Tanak és Dani Sordo fogja erősíteni a koreai gyártót. 

Az M-Sport azonban hat Ford Puma Rally1-et állít csatasorba Sébastien Loeb, Craig Breen, Gus Greensmith, Adrien Fourmaux, Pierre-Louis Loubet és a privát Jourdan Serderidis kap egy-egy hibrid Fordot. 

Fotó: GEPA Pictures / Red Bull Content Pool

Ennyi Rally1-es autó pedig korábban még sosem indult az idei esztendőben egy WRC futamon. 

Az aktuális mezőnyben több korábbi győztes is található, Sébastien Loeb háromszor, Craig Breen, Kalle Rovanpera egy-egy alkalommal tudott nyerni, igaz Breen 2014-ben Európa-bajnoki futamon szerezte meg az első helyet.

Az Acropolis Rallyt szeptember 8-11. között rendezik a versenyen 16 szakasz fog az indulókra várni. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss