2024. április 18. 17:19

KezdőlapWRCMegvan Loeb idei utolsó WRC futama

Megvan Loeb idei utolsó WRC futama

-

Sébastien Loeb a Monte-Carlo Rally, Portugál Rally, Szafari Rally után a görög Acropolis Rallyn ismét rajthoz áll a Rally Világbajnokságon, ami egyben az utolsó idei futama is lesz az M-Sport csapatával. 

Pénteken lezárult az Acropolis Rally nevezési időszaka és a Dirtfish megtudta, hogy a listán Sébastien Loeb és Isabelle Galmiche neve is szerepel. 

Az M-Sport csapatában így összesen hat Ford Puma Rally1 lesz látható, Pierre-Louis Loubet, Craig Breen, Adrien Fourmaux, Gus Greensmith, valamint a privát Jourdan Serderidis is rajthoz áll Loeb mellett az Istenek Versenyén. 

A kilencszeres rally világbajnok korábban háromszor tudott nyerni Görögországban, és pénteki jó rejthelyével akár a negyedik sikerét is el tudja idén érni. 

Richard Millener, csapatfőnök elárulta, nem az Acropolis Rally volt tervben a francia legenda utolsó versenyeként. 

“Szerettük volna, ha Spanyolországban indul utoljára idén Sébastien Loeb, de a Tereprally Vb Marokkó Rallyja miatt ez nem volt lehetséges – mondta Millener a Dirtfishnek. – Ezt követően megvizsgáltunk más lehetőséget és végül a görög verseny mellett döntöttünk. Ezen a versenyen ismét komoly esélye lehet a jó eredményre. Nincs kizárva további WRC futam sem Loebbel, de erre kevés az esély, mert mire kialakítottuk a közös programunkat, már bejött Loeb számára a Tereprally Vb és egyéb elkötelezettség is, így azoktól is függ a további rajthoz állás.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss