2024. április 30. 04:37

KezdőlapWRCLatvala: Sajnos, nem tudtuk a Rally Legend szervezőinek kérését teljesíteni 

Latvala: Sajnos, nem tudtuk a Rally Legend szervezőinek kérését teljesíteni 

-

A Spanyol Rally előtti hétvégén Jari-Matti Latvala és Kalle Rovanpera rajthoz állnak a San Marinói Rally Legenden, azonban a szervezők kérését nem tudták teljes mértékben teljesíteni. 

Idén húsz éves a Rally Legend és ebből az alkalomból minél több egykori és mai sztárt szeretnének elhívni a rendezvényre, mely éppen a Spanyol Rally előtti hétvégén lesz. 

Jari-Matti Latvala és Kalle Rovanpera is elfogadta a meghívást, azonban a Toyota Gazoo Racing csapatvezetője elárulta, nem teljes mértékben tudják teljesíteni a szervezők kérését. 

“A szervezők kérése az volt, hogy a Rally1-es autókkal induljunk – árulta el Latvala a Rallit.fi oldalnak. – Ez azonban lehetetlen volt, hiszen a verseny után egy héttel már Spanyolország következik. A szervezők erre azt mondták, hogy egy nagyszerű tesztverseny is lehetne a Rally Legend, azonban erre azt kellett mondanom, hogy az utak teljesen mások Spanyolországban.”

A szervezők azonban nem adták fel olyan könnyen. 

“Erre az az ötletük támadt, hogy mi lenne, ha Toyota Celicával indulnánk. Elmondtam ezt Kallénak, aki nagyon örült ennek is. Így ebben állapodtunk meg.” 

Latvala autóit fogják mindketten vezetni, a csapatfőnök egy St165-öst, míg a vb éllovas egy ST185-öst, azonban gyorsaságukat nemcsak a különböző autók miatt nem tudják összemérni, hanem azért is, mert Rovanpera időit nem fogják mérni. 

“Az ilyen versenyek azért is jók, mert a szurkolóknak lehet autózni, ráadásul még én is jól érezhetem magam – mondta Kalle Rovanpera. – Örülnék, ha a show kategóriában indulhatnék, mert akkor valóban csak a látványra kellene figyelnem.” 

Friss