2024. április 30. 06:29

KezdőlapWRCOliver Solberg már a hónap végén versenyezni fog

Oliver Solberg már a hónap végén versenyezni fog

-

Nem sokáig kesergett Oliver Solberg miután elküldték a Hyundaitól. Azon kívül, hogy keresi a 2023-as lehetőséget, versenyre is nevezett, hónap végén a Conwy Cambrian Rally-n indul egy Volkswagen Poloval.

A közösségi oldalán jelentette be Solberg, hogy versenyezni fog.

„Az elmúlt hét hírei után nem csak ültünk és vártunk… keményen dolgoztunk és a mögöttem álló szponzoroknak köszönhetően lehetővé vált, hogy elinduljak ezen a versenyen” – írta Solberg.

Solberget a Monster és a HTB Racing támogatja Az energiatalosokat mindenki ismeri, de a HTB talán megfejtésre szorul. Egy szponzori csoportról van szó, amelyet Ronny Laastad vezet és jellemzően norvég cégeket tömörít. Solberg mellett Andreas Bakkerud is a partnerük, de gokartversenyzőket és motorcsónak versenyzőt is támogatnak.

„Igazán jó lesz visszatérni Llandudno-ba és versenyezni azokon az utakon. A szervezők sokat segítettek, hogy visszatérhessek, és újra el kell mondanom, hogy a csodás szponzoraim nélkül nem lehetnék ott a versenyen” – tette hozzá Solberg.

Solberg
Fotó: Austral/Hyundai Motorsport GmbH

A walesi verseny különleges a Solberg család életében.

„Ez volt az a rally, ahol apám befejezte az utolsó WRC futamát, és megnyerte a WRC2-t” Csodálatos volt a dobogó, amikor a győzelmet ünnepelte és búcsúzott” – mondta Oliver Solberg.

finn
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

2019-ben pedig Llandudno volt a központja annak a 75.Wales Rallynak, ahol Oliver Solberg első WRC versenyén indult, és akkor is egy Volkswagen Polo GTi R5-tel. A párhuzamot ne folytassuk, mert az a verseny nekik egy balesettel ért véget…

Nem véletlenül hangsúlyozza azonban Solberg a támogatóit, hiszen épp ez lehet az egyik ütőkártyája Oliver Solbergnek amikor ülést keres a WRC-ben. Ilyen erős személyes szponzori háttér még akkor is vonzó lehetne, ha a pilóta nem annyira tehetséges. Solbergnél viszont erről szó sincs, tehetségnek nincs híján, esetleg némi tapasztalat hiányzik még. Ebből pedig úgy szerezhet ha minél többet versenyez. Október 28-29-én épp ezt teszi majd Észak-Walesben.

Solberg ROC
Fotó: Courtesy of Race of Champions

 

Friss