2024. április 28. 19:09

KezdőlapWRCOliver Solberg az M-Sporttal tárgyal 2023-ról

Oliver Solberg az M-Sporttal tárgyal 2023-ról

-

Miután nem hosszabított szerződést a Hyundai Oliver Solberggel, a 21 éves versenyző elkezdett ülést keresni a 2023-as szezonra. Sok lehetősége nincs, az M-Sport az egyik legjobb opció, és Solberg el is ismerte, hogy tárgyal Malcolm Wilsonékkal. 

Solbergéknek történelmileg jó a viszonya az M-Sporttal, Petter Solberg az első gyári ülését Malcolm Wilsontól kapta 1999-ben.

„Nehéz bármit is mondani, mert nincs nyitott hely. A Hyundai elég egyértelművé tette, hogy mit akar, így oda nem mehetek vissza. A Toyotának mindene megvan amire szükségük van, jó versenyzők, a legjobb autó és a legjobb csapat. Az biztos, hogy nehéz lesz. Az M-Sportnak szüksége van versenyzőkre, ami egy opció lehet, de nem vagyok benne biztos. Nem fogom feladni, abban reménykedek, hogy Monte Carloban egy WRC autóban ülhetek” – mondta Oliver Solberg, utalva arra, hogy Craig Breen helyzete bizonytalan a Fordnál.

Neuville
Fotó: Hyundai Motorsport

„Bármelyik ülés fantasztikus lenne. Az M-Sport egy álomcsapat, tökéletes lenne ott lenni, tanulni fiatal versenyzőként, mert ők tudják, hogy ez hogyan működik. Malcolmnak rengeteg tapasztalata van a fiatal versenyzőkkel, többek között édesapámmal is. Két éve már hívott, de akkor a Hyundait választottam. Az M-Sport az egyik legjobb csapat ahová kerülhetsz. Az autó gyorsank tűnik, de szükségük van még némi fejlesztésre, de azt hiszem nekik van az egyik legjobb autójuk és a legjobb csapatuk. Azt hiszen nagyon érdekes opció lenne” – fejtegette Solberg.

Az érvelés kcsit fura, hiszen a Hyundai kidobta őt, tehát a koreai márka nem opció. A Toyotáról maga Solberg mondta, hogy kész a csapat. Marad az M-Sport, más opció nincs. Persze ilyenkor szokott az történni, hogy valami váratlan bejelentés következik, szóval akkor se lepődjünk meg, ha Solberg esetleg kiköt a Toyotánál….

A végső opció pedig egy WRC2 szezon. Ott már több a lehetőség, akár a Skoda is lehet egy opció, de a Toyota is dolgozik a Rally2-es autón.

Solberg
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Friss