2024. április 20. 16:27

KezdőlapWRCDöbbenet! A Toyota titokban fejlesztette ki új fegyverét 

Döbbenet! A Toyota titokban fejlesztette ki új fegyverét 

-

A Toyota Gazoo Racing és Jari-Matti Latvala is sokáig igyekezett titkolni a japán gyártó legújabb projektjét, melyben kifejlesztette első Rally2-es autóját. 

A finn Rallit.fi oldal jutott azon információk birtokába, melyek egy Rally2-es Toyota Yaris teszteléséről szólnak. 

Az üggyel kapcsolatban Jari-Matti Latvala korábban úgy nyilatkozott, hogy érdeklődne egy Rally2-es autó kifejlesztése iránt, azonban Japánból még nem érkezett meg a beleegyezés. 

“Sajnos nem tudom megerősíteni a Rally2-es autó fejlesztését – mondta a Toyota Gazoo Racing csapatvezetője júliusban a Rallit.fi oldalnak. – Természetesen már gondoltunk ilyesmire, megnéztük ennek lehetőségét és lenne is olyan utcai autónk, amiből ki lehetne fejleszteni.” 

A finn média oldal információi szerint azonban ez az autó már ki is lett fejlesztve, sőt az első tesztelés is megtörtént. A Toyota szándékosan nem a megszokott tesztpályáit használta a tesztre, hanem egy olyan területen végezte a próbafutásokat, ahol könnyebben távol lehetett tartani az érdeklődőket. A teszten Juho Hanninen vezethette először a Rally2-es autót, és a munka ezen a héten újabb szakaszokon folytatódik. 

A Rallit.fi megkereste a Toyotát, hogy érdeklődjön a hír valódiságával kapcsolatban, azonban a japán gyártó nem kívánt nyilatkozni. 

Egy forrás szerint a Toyota minden elérhető Rally2-es autótípusból beszerzett egyet és azokat az utolsó milliméterig átvizsgálta, majd ezt követően állt neki saját autójának megépítésének. 

Mivel egy új autó tesztelése másfél évig is eltarthat, így valószínűleg 2024-ben lehet a Rally2-es Toyota debütáló versenye.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss