2024. április 23. 11:45

KezdőlapWRCCraig Breen: „Csak egy kis szerencse kellene”

Craig Breen: „Csak egy kis szerencse kellene”

-

Az M-Sport versenyzője mostanában úgy érezheti magát mint akinek kihúzták a lába alól a talajt. Hat vb futamon őt alkalommal szuperrallyzott. Az Acropolisz Rallyn elért ötödik hely csak szépségtapasz, de nem azt jelenti, hogy kilábalt a gödörből. Ráadásul navigátora is elbúcsúzott, így még a tapasztalt Paul Nagle-re sem számíthat a jövőben.

Az kétségtelen, hogy Craig Breen gyors. A legutóbbi versenyen Új-Zélandon is rendben volt a tempója, addig amíg árokba nem esett az ötödik gyorsaságin. Belgiumban is ő volt a leggyorsabb a Ford Pumával, amikor a 10. gyorsaságin balesetet szenvedett.

A nagy kérdés az, hogy miben kellene változtatnia, hogy a tempó megmaradjon, de be is fejezze a versenyeneket.

„Az elmúlt hónapokban én is feltettem magamnak ezt a kérdést” – vallotta be Breen. „Sokféle megközelítést kipróbáltam, hogy fordítsak a dolgokon, de most arra a következtetésre jutottam, hogy csak egy kis szerencsére van szükségem. Már csak ez az egy dolog maradt.”

Breen
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Az Acropolisz Rallyn elért eredmény úgy tűnt segített Craig Breennek, mert feltűnően stresszmentesen vezetett az elején. Aztán jött az a bizonyos kanyar ami anno Colin McRae-t is megtréfálta. A versenyző persze úgy érzi, a sors vele kegyetlenebb, mint a többiekkel.

„Végső soron úgy tűnik, hogy vannak olyan pillanataink, amikor mások hibáznak, és megússzák, és úgy tűnik, hogy mindig mi vagyunk akik megjárjuk” – kesergett az ír versenyző.

„Komolyan mondom, amikor megnyomtam a fékpedált, az elején nem gondoltam arra, hogy elkéstem. De 5-10 méter után már tudtam, hogy nem fogok megállni. Akkor már tényleg csak utas voltam” – részletezte az ominózus új-zélandi kanyar eseményeit.

Breen
Fotó: M-Sport

Kétségtelen, hogy Craig Breen nincs könnyű helyzetben. A világbajnokság épp arról szól, hogy valakinek sikerül e megtalálnia azt az aprócska pluszt ami ahhoz kell, hogy úgy maradjon gyors, hogy ezek a momentumok az ő javára forduljanak. Gyorsan menni nagyon sokan tudnak a rallyban. Nem csak a világbajnokságon, hanem más bajnokságokban is számtalan olyan tehetség van, aki pokoli gyors, de nem tudja hiba nélkül azt a teljesítményt nyújtani három napon és 15-20 gyorsaságin át.

Breennek Spanyolországban nem lesz lehetősége javítani, aztán Japánban már új navigátorral kell bizonyítania, kérdés, hogy ott versenyezhet e. Lehet, hogy épp az hozná majd meg az áttörést. Ha nem sikerül, akkor ott vannak a vetélytársak, akiknek minden vágya, hogy szabad ülést találjanak egy csapatnál.

Breen
Fotó: Joerg Mitter / Red Bull Content Pool

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:Dirtfish

Friss