2024. április 30. 05:45

KezdőlapF1Schumacher magabiztos: már jelezték neki, hogy van esély az F1-es visszatérésre

Schumacher magabiztos: már jelezték neki, hogy van esély az F1-es visszatérésre

-

Már most pozitív fejleményekről számolt be Mick Schumacher azzal kapcsolatban, hogy milyen esélyei vannak rá, hogy 2024-ben ismét a Forma-1-es mezőny tagja legyen.

Mindössze néhány hónap telt el azóta, hogy Mick Schumacher megtudta, kiszorul a Forma-1-es mezőnyből, mivel a Haas nem hosszabbította meg a szerződését, és Nico Hülkenberget igazolta le a helyére. A nemsokára 24. születésnapját ünneplő német pilóta azonban bízik benne, hogy csupán egy évet kell a partvonalon eltöltenie (miközben a Mercedes és a McLaren tartalékjaként akár a versenyzésre is lehetősége lesz az idén, ha a Hamilton, Russell, Norris, Piastri négyesből valamelyik nem tud elindulni).

„Nyilván nincs garancia, de most kényelmes helyzetben vagyok, amiben úgy érzem, hogy tanulhatok, és akkor is kihozhatom ebből az évből a legtöbbet, ha nem vezetek – nyilatkozta Schumacher, aki elárulta, hogy már most érdeklődtek iránta más csapatok. – Biztos vagyok benne, hogy a junior kategóriákban és az F1-ben elért eredményeimnek köszönhetően lesznek lehetőségeim [a visszatérésre]. A tél folyamán néhány ember már említette, hogy megvan az érdeklődés. Úgyhogy nem aggódom túlságosan.”

Nem a teljesítménye volt rossz – ezért rúgta ki valójában Schumachert a Haas

Hogy honnan érkezett az érdeklődés, azt természetesen nem árulta el, de Schumachert már korábban összeboronálták a jövőre ismét saját néven versenyző Sauberrel, amely 2026-tól az Audi gyári csapata lesz.

Egyelőre azonban a hétszeres világbajnok fiának az a legfontosabb, hogy minél többet tanuljon Lewis Hamilton és George Russell mellett.

„Kiváltság a Mercedes tagjának lenni, és ami ennél is fontosabb, hogy ez egy olyan hely, ahol mindig is otthon éreztem magam. Talán a versenyzés szempontjából nem ez az a lépcsőfok, ahová fel akartam lépni, de egyértelműen ez is egy módja, hogy fejlődjek és bizonyítsak autóversenyzőként.”

„Remélhetőleg ugyanennyi segítséget jelenthetek a csapatnak, miközben biztos vagyok benne, hogy a csapat múltját és tapasztalatát a saját fejlődésem szolgálatába is állíthatom, és fejlődhetek versenyzőként.”

Schumacher arról is beszélt, hogy már tesztelt az idén Forma-3-as autót, hogy fitt maradjon. Versenyezni azonban jelen állás szerint legfeljebb gokarttal fog.

„Jelenleg nincs ilyen tervem. Jelenleg nyilván az a terv, hogy minden Forma-1-es versenyen ott legyek, ami az év elég nagy részét kiteszi. Másrészt tervezek részt venni egy-két gokartversenyen itt-ott, ami valószínűleg mindennél közelebb áll a Forma-1-hez.”

Friss