2024. április 23. 23:13

KezdőlapF1Mick Schumacher titokban már tesztelt az idén, de nem a Mercedesszel

Mick Schumacher titokban már tesztelt az idén, de nem a Mercedesszel

-

Mick Schumacher elárulta, idén minél több autót szeretne vezetni, hogy fitt maradjon. A Mercedes tesztpilótája már részt vett egy teszten, a sajtó pedig részleteket is kiderített az eseményről.

Mick Schumachert nem tartotta meg a Haas a tavalyi év végén, így 2023-ra kiszorult a Forma-1-ből, legalábbis ami az állandó üléssel rendelkező pilótákat illeti. A 23 éves versenyző idén a Mercedes teszt- és tartalékpilótája lesz. Ez abból a szempontból hasznos lehet számára, hogy az egyik legjobb csapatnál szerezhet tapasztalatot, ám a kihagyás miatt oda kell figyelnie a fittségére.

A német pilóta szimulátoros munkát fog végezni, emellett a csapat korábbi tájékoztatása alapján néhány teszten is részt vesz majd. Ugyanakkor nyilvánvaló, hogy messze nem fog annyi időt F1-es autóban tölteni, mint az előző két évben, de az esetleges visszatérés szempontjából kulcsfontosságú, hogy megőrizze edzettségi állapotát. Ennek érdekében már túl is van egy teszten egy együléses versenygéppel.

„Ez így van, Forma-3-as autót vezettem – válaszolta az erre vonatkozó kérdésre a Mercedes bemutatója utáni sajtóbeszélgetésen. – Azt tervezem, hogy ebben az évben sokat vezetek különböző kategóriákban, illetve autókban, amennyit csak lehet. Úgy döntöttem, hogy idén olyan fitt akarok lenni, mint még soha, és úgy érzem, ezt eddig sikerült is elérnem. Terveim szerint a szezon kezdetére még fittebb leszek. Ami a vezetést illeti, még mindig nagyon benne vagyok, és azt tervezem, hogy ott is maradok.”

Mick Schumacher, Mercedes, Silverstone
Mick Schumacher igyekszik fitten tartani magát (Fotó: Mercedes) Fotó: LAT Images

A RacingNews365.com ráadásul részleteket is kiderített a Schumacher által említett tesztről. A Haas egykori versenyzője egy Dallara 320-as volánja mögött ült Estorilban. Ezt a kocsit a spanyolországi Euroformula Openben, valamint a japán Super Formula betétsorozatában, a Super Formula Lightban használják. A választás aligha véletlen, hiszen ezek az autók vezethetőség szempontjából valamennyire hasonlítanak az F1-es versenygépekre.

Hogy a jövőben még milyen kocsikkal fog menni, azt egyelőre nem tudni, mindenesetre Schumacher megerősítette a német média képviselőinek, hogy a Hosszútávú-világbajnoksággal kapcsolatban rövid távon nincsenek tervei. Jelenleg ugyanis minden erejével az F1-es visszatérésre akar koncentrálni, és arra, hogy a Mercedest a lehető leghatékonyabban segítse.

„Mindig is nagyon közel éreztem magam a Mercedeshez – utalt vélhetően arra, hogy édesapja, Michael Schumacher három évig versenyzett a csillagosok F1-es istállójánál. – Nagyon örülök, hogy a csapat tagja lehetek, és tudom, milyen fontos szerepem lesz a W14-es fejlesztésének segítésében. Elkötelezett vagyok, hogy mindent beleadjak, és hozzájáruljak a teljesítményünkhöz ebben a versengő légkörben.”

Friss