2024. április 30. 19:50

KezdőlapF1Ez a színész fogja játszani Ayrton Sennát (fotó)

Ez a színész fogja játszani Ayrton Sennát (fotó)

-

A háromszoros világbajnok születésnapját a Netflix bejelentette, hogy ki fogja játszani Ayrton Sennát a brazil legenda életét bemutató minisorozatban.

A Netflix még 2020-ban jelentette be, hogy minisorozatot készít Ayrton Sennáról, ám azóta nem sokat lehetett hallani a projektről. Egészen mostanáig, ugyanis az 1994. május 1-jén, imolai balesetét követően elhunyt háromszoros világbajnok születésnapján bejelentették, hogy a 29 éves brazil színész, Gabriel Leone (teljes nevén Gabriel Leone Coutinho Miranda Frota) játssza majd őt a hat rész során.

Gabriel Leone, Ayrton Senna
Gabriel Leone Senna sisakjával  Fotó: Raquel Espírito Santo / Netflix

A Senna-család áldásával és bevonásával készülő minisorozat a legenda teljes pályafutását feldolgozza majd, egészen az Angliában töltött juniorévektől a tragikus imolai hétvégéig.

„Hatalmas felelősség és közben óriási megtiszteltetés egy olyan ikont képviselni, aki olyan sok embert inspirált az élete során, megmutatva a világnak, hogy milyen tehetséges sportolók vannak Brazíliában. Az, hogy a történetét a Netflix által milliókhoz visszük el oly sok országban, arra inspirál, hogy a karrierem egyik legnagyszerűbb szerepeként tekintsek erre” – idézi az F1 hivatalos oldala a színészt, akiről Ayrton Senna nővére, Viviane elmondta: „Megvan a képessége ahhoz, hogy hűen megformázza Ayrton egyedülálló személyiségét, különösen azt, amelyet mi, a családja a pályán kívül ismertünk.”

Szenzációs felvételek – ilyenek voltak a fiatal Senna első tesztjei F1-es autóban (videó)

A rajongók tehát várhatóan rendkívül hiteles betekintést kapnak majd Senna magánéletébe és személyes kapcsolataiba is azon túl, hogy természetesen újraélhetik a három világbajnoki címének megnyerését és az Alain Prosttal folytatott öldöklő rivalizálását.

Friss