2024. április 30. 14:26

KezdőlapF1Mit árul el Verstappenről és Alonsóról kettejük elcsípett kamerákon kívüli pillanata?

Mit árul el Verstappenről és Alonsóról kettejük elcsípett kamerákon kívüli pillanata?

-

Az FIA állandó sajtótájékoztatóinak moderátora sokatmondó történetet osztott meg arról, hogy Fernando Alonso és Max Verstappen miként viszonyul egymáshoz.

Fernando Alonso a pályafutása során eddig számos nagy ellenfelével akasztotta már össze a bajszát, de úgy tűnik, hogy Max Verstappennel egyelőre remek a viszonya. Noha kettejük között 16 év a korkülönbség, rendre elcsevegnek az időmérő edzések és versenyek után, illetve Monacóban a versenyzői parádén (az ilyenkor kialakuló klikkekből remekül le lehet szűrni, hogy ki, kivel van jóban) is egy társaságban cseverésztek. Tom Clarkson, az FIA hivatalos sajtótájékoztatóinak moderátora az F1 Nation podcastban pedig elmesélt egy történetet, ami szintén azt bizonyítja, hogy a két világbajnok mennyire tiszteli a másikat.

Verstappen és Alonso egy csapatban? – utóbbi szerint van esély, hogy ez megvalósuljon

Miután az időmérőn Alonsót egy hajszál választotta el attól, hogy több mint 10 év után ismét pole pozíciót ünnepelhessen a Forma-1-ben, a spanyol pilótán Clarkson szerint a sajtótájékoztató kezdete előtt látszott, hogy – még ha így is remek eredményt ért el – kissé bánja, amiért Verstappen az utolsó körével megelőzte. Valószínűleg a spanyol is pontosan tudta, hogy a pole-lal a győzelemre is óriási esélye nyílt volna, míg így nehéz dolga lesz a versenyen.

„Volt egy imádnivaló pillanat a sajtótájékoztatón az időmérő után. Éppen, hogy nagyjából 5 perccel azelőtt kiszálltak az autóból, majd váltottak néhány szót a bokszutcában. Aztán megérkeztek a sajtótájékoztatóra. Fernando jött elsőként, leült a székébe, és egy kicsit magába volt roskadva. Látszott rajta, hogy a történteken gondolkozik – mesélte Clarkson. – Max érkezett másodiknak, és ezután, nem mondom, hogy megölelték egymást, hanem inkább megszorították egymás vállát, miközben egy szót sem szóltak a másikhoz. Mindezt azelőtt, hogy elkezdtek volna forogni a kamerák. Ott akkor olyan kölcsönös tiszteletet láttam kettejükön, amit szerintem nem látunk gyakran a Forma-1-ben.”

Persze kérdés, hogy ez a fajta tisztelet legalább időszakosan mennyire változna meg akkor, ha a világbajnoki címért küzdenének, de tény, hogy Verstappen látszólag másként tekint Alonsóra, mint a saját korosztályának legjobbjaira, és érezhető rajta, hogy felnéz a spanyolra, akivel a korkülönbség ellenére összeköti őt a versenyzés szeretete. Ezt jól mutatja, hogy a futam utáni sajtótájékoztatón mindketten a szokottnál türelmetlenebbül várták, hogy végezzenek. Mint kiderült, és mint azt a sajtótájákoztató közben suttogva megvitatták, egyikük sem akart lemaradni az Indy 500 rajtjáról.

Friss