2024. április 30. 04:15

KezdőlapTEREPRALLYEXTREME EAl-Attiyah az Extreme E-ben folytatja

Al-Attiyah az Extreme E-ben folytatja

-

Nasser Al-Attiyah az Extreme E-ben induló Abt XE csapat versenyzője lesz 2022-ben, ahol Jutta Kleinschmidt lesz a csapattársa. A Dakar címvédője Mattias Ekström helyére érkezik.

Tavaly decemberben az Abt XE csapata megerősítette, hogy folytatja az idei szezonban az Extreme E sorozatot, azonban versenyzői felállása kérdéses volt, mivel Mattias Ekström távozását fontolgatta.

A svéd versenyző tavaly az Extreme E mellett rally vb és rallycross vb futamokon is indult, továbbá megszerezte a Pure ETCR első bajnoki címét, év közben pedig csatlakozott az Audi Dakar csapatához, ahol Carlos Sainz és Stéphane Peterhansel csapattársa lett.

Ekström az elfoglaltsága és az Abt autójával való elégedetlensége miatt a csapatból való kiszállást fontolgatta.

A motorsport.com oldal értesülései szerint az Abt a 2022-es Dakar befejezéséig adott haladékot Ekströmnek a jövője eldöntésére, a svéd versenyző pedig a visszalépést választotta.

Helyére pedig a Dakar négyszeres győztese, Nasser Al-Attiyah érkezik az Abt XR csapatában. Az idei Dakart megnyerő katari versenyző így a 2001-es Dakar győztesének, Jutta Kleinschmidtnek a csapattársa lesz.

Ekström és Kleinschmidt tavaly nagyon jól kezdte az Extreme E szezonját, azonban az autó sérülései miatt később a kilenc csapatból az ötödik helyet tudtál megszerezni.

„Természetesen kicsit szomorúak vagyunk, hogy távozott Mattias Ekström – mondta Hans-Jurgen Abt. – Remek munkát végzett a csapatunkban az első szezonban a pályán és azon kívül is, valamint húsz éve a családunk tagja is – ami nem fog változni, de természetesen tiszteletben tartjuk döntését. Juttával és Nasserrel most egy élmezőnybe tartozó csapatunk van. Célunk idén a futamgyőzelmek megszerzése és a bajnoki cím lesz.”

Nasser Al-Attiyah az Extreme E szereplés mellett a tereprally vb-n (WRRC) is indul a Toyotával, továbbá a Közel-Kelet Rally Bajnokságban (MERC) is folytatja szereplését.

Az Extreme E két hét múlva Szaúd-Arábiában kezdődik, a WRRC a Dakar után egy hónap múlva folytatódik az Abu Dhabi Desert Challenge futammal, míg a MERC Ománi szezonnyitója után egy hét múlva rendezik a második versenyt Katarban.

Friss