back to top
2024. szeptember 28. 08:17

KezdőlapWRCOgier nem zárja ki, hogy ismét rajthoz áll Le Mans-ban

Ogier nem zárja ki, hogy ismét rajthoz áll Le Mans-ban

-

Sébastien Ogier 2022-ben több versenyen is indult a WEC-ben, és rajthoz állt a legendás Le Mans-i 24 órás versenyen is. Idén ismét kilátogatott a versenyre, majd elárulta, lehet, hogy egyszer még visszatér versenyzőként is. 

Hétvégén rendezték a Le Mans-i 24 órás versenyt, melyen a Toyota garázsában jelen volt Takamoto Katsuta és Sébastien Ogier is. 

A nyolcszoros rally világbajnok 2022-ben már versenyzőként is erősítette a Toyota WEC-csapatát, az idei verseny során pedig elárulta, nem zárja ki, hogy még fog indulni a legendás futamon. 

„Soha nem mondtam, hogy nem fogok visszatérni többet a Le Mans-i 24 órás versenyre pilótaként – mondta Sébastien Ogier a német Motorsport Total oldalnak. – Ugyanakkor jelenleg nem beszélünk a Toyotánál is lehetőségről. Több rallyversenyző is szeretne ezen a versenyen indulni, mert mindig jó valami újat tanulni, azonban mst elsősorban a részmunkaidős WRC-programomra koncentrálok. Most, hogy nézőként ismét ott voltam Le Mans-ban, nem tagadom, megfordult a fejemben, hogy jó lenne még egyszer indulni.” 

Kalle Rovanpera a Le Mans-i 24 órás versenyen is rajthoz állna

A 40 éves pilóta ugyanakkor Sébastien Loebbel ellentétben a Dakar iránt nem érdeklődik. 

“A Dakar sohasem érdekelt igazán, ugyanakkor egy ott induló autót szívesen tesztelnék. Ez valószínűleg nagyon élvezetes lenne. Sok rallyversenyző a tereprally és a Dakar felé fordul a WRC-karrier után, lehet, hogy én is sikeresebb tudnék lenni ebben, mint Le Mans-ban. Én azonban szívesebben mutatom meg tudásomat egy pályaversenyen és szívesen tanulok új dolgokat. Sokkal inkább a pályaversenyzésben tudom magam elképzelni a karrierem következő részében, mint a Dakaron.” 

Friss