back to top
2024. szeptember 28. 20:16

KezdőlapWRCBrandon Semenuk a Lett Rallyn debütál a WRC-ben

Brandon Semenuk a Lett Rallyn debütál a WRC-ben

-

A kétszeres amerikai rally bajnok, a kanadai Brandon Semenuk rajthoz áll a Lett Rallyn, ahol első WRC-futamán fog indulni.

Brandon Semenuk az Amerikai Rally Bajnokság kiemelkedően leggyorsabb versenyzője új kihívást keres és ezért úgy döntött, Lettországban elindul első WRC-futamán.

A 33 éves kanadai versenyző Amerikában a Subaru Motorsport USA csapatát erősíti, azonban Lettországban egy Rally2-es Toyotával fog indulni.

“Már régóta gondolkoztam azon, hogy Európában is kipróbálom a gyorsaságomat – mondta Semenuk a Dirtfishnek. – Az európai versenyzés nyilván más lesz, mint amit Amerikában megszoktam. A Lett Rally pedig egy kiváló lehetőséget kínál, mivel egy teljesen új verseny a WRC-ben. Ugyanakkor jól tudom, hogy sok versenyző nagyon gyors a WRC2-ben, és a helyi versenyzők között is vannak igen nagy tempóra képes párosok. Azt is tudom, hogy a WRC2 mezőnyéből már vannak, akik szereztek némi tapasztalatot a lett pályákon.”

Semenuk szeretné a Lett Rallyval finomítani tudását, és tapasztalatát felhasználni az Amerikai Rally Bajnokságban, ahol harmadik bajnoki címe kapujában áll.

“Elsősorban tanulni és tapasztalatot gyűjteni megyek Lettországba. Nincsenek nagy elvárásaim a versennyel kapcsolatban, de ez a verseny segít megérteni, hogy miben kell még fejlődnöm.”

A kanadai versenyző az elmúlt két évben gyakorlatilag oktatta az ARA-sorozatban induló riválisait az elmúlt években, Lettországban pedig az a Keaton Williams fog navigálni a Toyotában, aki már Takamoto Katsutával is versenyzett WRC-ben.

Friss