2024. április 30. 06:56

KezdőlapWRCGreensmith a dobogót célozza meg

Greensmith a dobogót célozza meg

-

Gus Greensmith, az M-Sport versenyzője a Monte-Carlo Rallyn megszerezte első vb szakaszgyőzelmét, ami után már a dobogós eredményt sem tartja kizártnak.
 
Gus Greensmith az ötödik helyen fejezte be a Monte-Carlo Rallyt, ahol megszerezte szombaton első szakaszgyőzelmét is a Ford Puma Rally1-gyel. Az angol pilóta csupán gyújtáskimaradás és defekt miatt nem tudott jobb pozícióban zárni.
 
„A következő célom a dobogó elérése lesz, ami nagyon reálisnak tűnik – mondta Gus Greensmith a WRC hivatalos oldalának. – Nyilván még a szezon nagyon korai szakaszában vagyunk, de a Ford Puma Rally1 megmutatta potenciálját a Monte-Carlo Rallyn. Ha nincsenek gondjaink a motorral, akkor Craig Breennel harcolhattunk volna a dobogóért a szezonnyitón. Nagyszerű év kezdés volt számunkra, hogy ennyit pontot szereztünk, de sok lehetőségünk lesz ennél jobb eredményre is.”
 
A Montén aratott szakaszgyőzelem során tudta Greensmith, hogy az ideje nagyon jó lesz.
 
„Amikor célba értem a szakaszon, akkor már tudtam, hogy jó lesz az idő, mert nem hibáztam, még kicsiket sem. A féktávok is jól sikerültek. Éreztem, hogy közel leszek a legjobb időhöz. Csak arra gondoltam, hogy meg kell várni Sébastien Ogier eredményét. A csapat folyamatosan küldte, hogy Seb miként áll, először 0,3, majd 2,7 másodpercet küldtek, végül pedig csak egy kupát.”
A fordos versenyzőnek legközelebb a Svéd Rallyn lesz lehetősége a dobogóért való harcra.
Forrás:wrc.com

Friss