2024. április 30. 18:30

KezdőlapNE VEDD ELMotorost és szamarat is kerül Ken Block

Motorost és szamarat is kerül Ken Block

-

Komoly küldetésre vállalkozott a gymkhana videóiról ismert amerikai sztár, Ken Block, aki a Tuthill Porsche csapatával a Kelet-Afrikai Szafari Rallyn állt rajthoz, egy igazi időutazásra. 

A nyitóképen még a dán Vicki Lund, Monster Girl pózol a Tuthill Porsche mellett, amiből akár azt a következtetést is levonhatnák, hogy Ken Block egy újabb bohóckodásra adta a fejét – persze az ő bohóckodásait mindig szívesen nézzük –, de nem! 

A gymkhana sztár igazi rally rajongó és bármikor szíves ül rallyautóba. Ezúttal a Kelet-Afrikai Szafari Rallyra nevezett be, amelyet idén tizedik alkalommal rendeznek meg, kizárólag historic autók számára. A verseny a régi, klasszikus Szafari Rally mintáját követi, iszonyat hosszú távval és lezáratlan utakkal. 

„Egy vicces tény a versenyről: a teljes amerikai rallybajnokság (kilenc futam) összesen 1640 versenykilométert tesz ki. A Kelet-Afrikai Szafari Rally teljes versenykilométere (nyolc nap alatt) 1823 kilométer. Ez az egyetlen verseny több mint 100 kilométerrel hosszabb, mint a teljes amerikai bajnokság!!! Csodálatos!“ – írta Ken Block a közösségi média oldalain. 

A verseny közben is sokat posztolt, legutóbb egy csokorba szedte, mi mindent kell Afrikában verseny közben kikerülni:

„Ez a rally nem hasonlít semmi máshoz. Lezáratlan utakon versenyzünk, tehát mindent kerülnünk kell: zebrákat, zsiráfokat, kutyákat, a gyalogosokat, a motorkerékpárokat, sőt még a szembejövő forgalmat is. 

Ráadásul magával Kenya durva és unszimpatikus útjaival is meg kell küzdenünk! Az elmúlt két nap, amikor a Kelet-Afrikai Szafari Rallyn versenyeztünk, felejthetetlen volt. Köszönjük a Tuthill Porsche-nak, hogy megépítette ezt a hihetetlen rally gépet.“

Block egyébként nem is teljesít rosszul a versenyen, hiszen nyert szakaszt és három nap után az ötödik helyen áll. 

A versenyt egyébként a kenyai Baldev Chager vezeti, a svéd Patrik Sandell előtt. Blockhoz hasonlóan mindketten Porschéval indulnak. Két Datsun követi őket, a korábbi rally vb-futamgyőztes Ian Duncan és Piers Daykin. 

Block egyébként megelőzi a Magyarországon is jól ismert Kris Rosenbergert is. 

Igazi hardcore rally fanoknak íme a Kelet-Afrikai Szafari Rally első napjáról egy jó kis videó:

Friss