2024. április 19. 04:50

KezdőlapTEREPRALLYMég Ken Blockot is lenyűgözte az Audi

Még Ken Blockot is lenyűgözte az Audi

-

A Zell Am See-ben rendezett GP Ice Race-en próbálta ki Ken Block azt az Audi RS Q e-tront, amivel a márka a Dakaron négy szakaszgyőzelmet szerzett.

Az ausztriai Zell am See-ben (meglehetősen titokzatos körülmények közt) megtartott GP Ice Race során az Audi prototípusa először jelent meg a Dakar Rally után.
Az Audi RS Q e-tron, amellyel az Audi négy szakaszgyőzelmet aratott januárban, csak az egyik szereplő volt a jeges pályán. Az Audi Tradition magával hozta az Audi quattro A2 B csoportos rallyautót is, amely az 1983-as Finn Rallyn indult. Ezen kívül egy DKW F 91 és egy DKW Hartmann Formula V szerepelt a bemutatón.

Audi Block
foto: Audi Communications Motorsport / Michael Kunkel

„Az Audi RS Q e-tronnal megtett körök fenomenális élményt jelentettek, annak ellenére, hogy az autó valószínűleg jobban érzi magát a sivatagban, mint a hóban” – mondta Ken Block. „Köszönöm Mattias Ekströmnek, aki türelmesen elmagyarázta nekem autója minden különlegességét. Néhány perc a volán mögött elég volt ahhoz, hogy megértsük ennek az autónak a varázsát.

Ekström nem csak magyarázott, hanem a jobb egybe is beült Block mellé. Elégedett volt az alkalmi pilótával.

Csak három kanyar kellett ahhoz, hogy Ken teljesen felgyorsuljon” – mondta a svéd, aki kilencedik helyével a 2022-es Dakar legsikeresebb Audi pilótája volt. Ekström számára az ausztriai esemény egyben tökéletes felkészülést is jelentett a Race of Champions-ra. A főpróba jól sikerült, Ekström az elődöntőig jutott a ROC-on.

Audi Block
foto: Audi Communications Motorsport / Michael Kunkel

Az Audi RS Q e-tron mellett Ken Block az Audi quattro A2-t is kipróbálta. Az amerikai számára, akit tinédzserként az Audi rallyautók inspiráltak, ez majdnem akkora élmény volt, mint a Dakar versenyautó. „Egy őrült pillanat, amelyet egyhamar nem felejtek el” – mondta Block.

Audi Block
foto: Audi Communications Motorsport / Michael Kunkel

Hamarosan még több ilyen pillanat lesz, az elektromos Audi S1 ​​e-tron quattro Hoonitronnal, amelyet az Audi kizárólag Ken Block számára fejlesztett ki, és amelyet az Audi Sport quattro S1 inspirált. A Hoonigan csapata már gyártja. az „Electrikhana” című videót, amely a következő hónapokban fog megjelenni, és a „Gymkhana” sorozatuk legújabb fejezete lesz.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:Audi media

Friss