back to top
2024. szeptember 19. 22:14

KezdőlapRXLegendás pályán rendezik meg a WRX portugáliai versenyét

Legendás pályán rendezik meg a WRX portugáliai versenyét

-

A sorozat jövő évi portugáliai versenyét ugyanazon a pályán rendezik meg, amelyen a WRC-ben a Portugál Rally szuperspeciáljának is otthont ad.

A rallycross-világbajnokság promótere bejelentette, hogy hogy hároméves szerződést kötött a portugáliai Lousada pályával a világbajnoki verseny megrendezésére. Lousada először 2025-ben lesz része a világbajnoki naptárnak.

Lousada a rallycross szellemi otthonának számít Portugáliában. A Portótól 50 kilométerre található pálya 1991 és 2008 között adott otthont az Európa-bajnokság eseményeinek. Most, 17 év szünet után visszatér ide a sorozat, ráadásul egyből a világbajnoksággal.

Az elmúlt években a lousadai pálya a WRC révén vált ismertté. 2015 óta minden évben itt rendezik meg a Portugál Rally rendkívül népszerű szuperspeciálját. A pálya ráncfelvarráson esik át, a hármas kanyart kiszélesítik, és a paddock területét teljesen átalakítják.

Az első WRX-verseny Lousadában a tervek szerint 2025 májusában lesz, ezzel szemben az ideit még szeptember elején rendezték meg, akkor Johan Kristoffersson nyerte az első versenyt, a második napon viszont Kevin Hansen diadalmaskodott és ezzel idén először állt a dobogó tetejére.

Friss