back to top
2024. szeptember 23. 09:19

KezdőlapF1Verstappen tovább bojkottált és belengette a visszavonulását

Verstappen tovább bojkottált és belengette a visszavonulását

-

Max Verstappen a szombati után a Szingapúri Nagydíj vasárnapi napján is folytatta az FIA elleni bojkottját, azaz ismét a paddockban tartotta meg a maga sajtótájékoztatóját, amin elmondta, fárasztónak találja a hétvégi káromkodásügyhöz hasonló szöszöléseket az F1-ben, az ilyen dolgok pedig csak közelebb terelik őt ahhoz, hogy otthagyja a sportágat.

Miután a csütörtöki sajtótájékoztatón elhangzott káromkodása miatt pénteken büntetést kapott az FIA-tól, Verstappen szombatra stílust váltott: az időmérő utáni hivatalos sajtóeseményen az FIA elleni protestálás részeként csak tőmondatokban válaszolt, majd a paddockban adott részletes interjút a médiának. Akcióját aztán vasárnap is folytatta: miután másodikként ért célba a Szingapúri Nagydíjon, a sajtószobában nem volt túl közreműködő, de jelezte, hogy kint továbbra is áll a kérdések elébe.

A paddockban aztán az egyik kérdésre reagálva kifejtette, az FIA káromkodás ellen indított keresztes háborúja csak közelebb sodorta ahhoz, hogy még viszonylag fiatalon visszavonuljon az F1-ből.

Verstappen hisztiző kisgyerekként vagy érett világbajnokként viselkedett? – vélemény

„Ó, hát persze. Ezeknek a dolgoknak mindenképpen hatásuk van a jövőmre is. Nem adhatjuk önmagunkat és ilyen butaságokkal kell foglalkoznunk. Azt hiszem, én már eljutottam a karrierem azon szakaszába, amikor nincs szükségem rá, hogy folyamatosan ilyenekkel törődjek. Nagyon fárasztó” – idézi a hamarosan 27. életévét betöltő hollandot a Racingnews365.com.

„Persze sikeresnek lenni és versenyeket nyerni jó érzés, de miután egy versenyző mindent elért, versenyeket és bajnokságot nyert, szeretné jól is érezni magát. Természetesen mindenki a határokat feszegeti ebben a sportban, még a mezőny végén is. De ha közben ilyen buta dolgokkal is foglalkoznunk kell, az engem csak közelebb visz ahhoz, hogy ne folytassam ebben a sportban” – jelentette ki a háromszoros világbajnok, akiről köztudott, hogy egyébként sem akar 40 évesen is F1-es pilóta lenni, és még viszonylag fiatalon, kipróbálna más szakágakat.

Alonsót és Verstappent is elveszítheti az F1, ha ez így megy tovább, márpedig így fog

Friss