back to top
2024. szeptember 29. 17:24

KezdőlapWRCSolbergnek nincs választása, vasárnap padlógázzal megy Chilében

Solbergnek nincs választása, vasárnap padlógázzal megy Chilében

-

Oliver Solberg úton volt a WRC2-es világbajnoki címet jelentő chilei győzelem felé, de egy defekt mindent megváltoztatott.

Egyszerű volt a helyzet a WRC2-ben a Chile Rally előtt: ha Oliver Solberg győz, világbajnok, ellenkező esetben a döntés a szezon utolsó versenyére, a Japán Rallyra marad, ahol már Sami Pajari kezébe kerül a döntés.

A WRC2-ben minden pilóta hét versenyt teljesít, Solbergnek ez a hetedik, míg a jelenleg a WRC-ben versenyző Pajari hatnál tart, és Japánban indul hetedszer. Ha Solberg nem nyer Chilében, Pajari viszont győz Japánban, akkor megelőzi riválisát.

És akkor még ott van a két Citroën, amelyek azonos pontszámnál jobban állnának Solbergnél – Yohen Rossel a legrosszabb eredmény, míg Nikolay Gryazin a győzelmek számában van előnyben. Solberg azonban nem akar biztosra menni és számolgatni.

„Padlógázzal megyek vasárnap, remélhetőleg elérem a dobogót, és akkor már csak egy kis szerencse kell – mondta Solberg a DirtFishnek. – Nagyon jó évem volt, kiegyensúlyozott és gyors voltam, sok versenyt nyertem, kiábrándító, amikor ilyen rossz dolog történik.”

Visszatérve a Citroënekre, Gryazinnak még két, Rosselnek egy versenye van hátra, és az utóbbi igencsak veszélyes lehet még Pajarira is.

Friss