back to top
2024. szeptember 30. 17:21

KezdőlapWRCKalle Rovanperä csak egyvalami miatt volt csalódott Chilében

Kalle Rovanperä csak egyvalami miatt volt csalódott Chilében

-

A Chile Rallyt megnyerő Kalle Rovanperä szinte tökéletes hétvégét tudhat maga mögött.

Kalle Rovanperä a szombati, ködben megrendezett 11. gyorson az élre állt, és onnan már vissza sem nézett: magabiztos teljesítménnyel nyerte meg a Chile Rallyt. Az idén részmunkaidőben vezető kétszeres világbajnoknak ez volt a szezonbeli negyedik, összességében pedig 15. győzelme, ezzel utolérte Carlos Sainzot, holtversenyben ők ketten a Toyota legerdményesebb pilótái a WRC-ben.

Rovaneperä 23.4 másodperces előnnyel nyerte meg a versenyt csapattársa, a magára találó Elfyn Evans előtt, a power stage-et azonban elvitte előle a másik csapattársa, a versenyből szombaton kiálló, de vasárnapra visszatérő Sébastein Ogier. A különbség mindössze 0.1 másodperc volt kettejük között az utolsó szakaszon…

„Nagyon jó érzés a győzelem. Nyilvánvalóan egy kicsit csalódott vagyok, hogy csak 0.1 másodperccel kaptunk ki – mondta Rovanperä a power stage-ről. – Természetesen mindig szebb elsőnek lenni, de úgy gondolom, hogy jó munkát végeztünk. Nagy köszönet jár a csapatnak – az autó és minden nagyon erős volt ezen a hétvégén.”

A Chile Rally a szokottnál is nagyobb kihívást jelentett, hol a laza murva, hol a sár, hol az eső, hol pedig a sűrű köd akadályozta a versenyzőket.

„Nem volt könnyű ez a győzelem. Pénteken nem éreztem magam túl jól, és az egész hétvége, a körülmények, az időjárás, minden nagyon nehéz volt, így meg kellett küzdenünk érte. Szóval nagyon jó érzés, hogy sikerült” – tette hozzá a finn pilóta, aki a Közép-Európa Rallyt biztosan kihagyja, ám a szezonzáró Japán Rallyn még visszatérhet.

Friss