back to top
2024. október 07. 16:24

KezdőlapWRCRovanperä elérte a határt, ezért nem indul a Közép-Európa Rallyn

Rovanperä elérte a határt, ezért nem indul a Közép-Európa Rallyn

-

A Chile Rallyt megnyerő Kalle Rovanperä kihagyja a WRC következő futamát, az okokat a csapatfőnök Jari-Matti Latvala tárta fel.

Ahogy arról beszámoltunk, Kalle Rovaneperä nem indul az október 17–20-ai Közép-Európa Rallyn. A formája egészen pazar, megnyerte a legutóbbi futamot, a Chile Rallyt, ráadásul kedveli is a helyszínt, hiszen tavaly a Közép-Európa Rallyn elért második helyével biztosította be pályafutása második világbajnoki címét. A Toyota négy autót visz a versenyre, az idén részmunkaidőben vezető Rovanperä viszont egyiket sem vezeti.

„Kalle részmunkaidős szerződésében meghatátoztuk a versenyek számát – mondta erről Jari-Matti Latvala, a Toyota csapatfőnöke a DirtFishnek. – Ráadásul egyszer be kellett ugrania, amikor Sébesartien Ogier balesetet szenvedett Lengyelországban. Az eredeti tervünk az volt, hogy Kalle indul a Közép-Európa Rallyn, de meg kellett cserélnünk ezt a Lengyel Rallyval, így már nem lehetséges, hogy itt is induljon.”

Rovanperä Chilében nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a gyártók bajnokságában a Toyota eltünettese a hátránya több mint felét a Hyundai csapatával szemben.

„Természetesen örültünk volna, ha Kalle most is indul, de elértük a versenyek maximális számát, nem kényszeríthetjük arra, hogy vezessen – mondta Latvala. – A pilóták versenyéről tudjuk, hogy nagyon-nagyon nehéz a helyzet, most már a gyártók bajnoksága a célunk. Chilében 17-re csökkentettük a 35 pontos hátrányt, ami nagy motivációt ad az utolsó két versenyre. Annak ellenére, hogy Kalle nem jön a Közép-Európa Rallyra, így is jó érzéseink vannak, Seb nagyon erős, Elfyn is jó teljesítmény nyújtott Chilében. Mindketten jó formában vannak.”

Friss