back to top
2024. október 07. 22:20

KezdőlapHírekPetter Solberg élete legfényűzőbb ralliautóját vezette Írországban

Petter Solberg élete legfényűzőbb ralliautóját vezette Írországban

-

A ralivilágbajnok Petter Solberg rajthoz állt a Defender Rally Series utolsó előtti fordulóján, és meg is nyerte azt.

A ralivilágbajnok Petter Solberg teljesen új sorozatban próbálta ki magát, a Defender Rally Series utolsó előtti fordulóján állt rajthoz Írországban. A Clare Forestry Rallyn meg is nyerte a kategóriát, noha előtte mindössze egyetlen rövid teszten vezette a Land Rover 90-est.

„Nem voltam biztos benne, hogy mit várhatok ettől az autótól és ettől a bajnokságtól, de ez nagyon szórakoztató volt. Jó volt vezetni az autót, igazán érdekes volt – mondta a 49 éves Solberg. – Aki ismer engem, tudja, hogy mindig szeretnék egy kicsit több tesztet egy verseny előtt, de amikor ez elkezdődött, rögtön elégedett voltam az autóval.”

Petter Solberg
Fotó: Petter Solberg Media Office

A verseny öt szakaszból állt, és nem meglepő módon esős és saras körülmények között rendezték meg. Solberg mindjárt az első szakaszon defektet kapott, de utána minden simán ment, és több mint egy perccel előzte meg a második helyezettet.

„Természetesen azt akarjuk, hogy a raliautók gyorsak legyenek, de van olyan időszak is, amikor a versenyző szeret kényelmesen ülni – mondta Solberg. – Volt fűtés és klíma, valószínűleg ez volt a legfényűzőbb raliautó, amit valaha vezettem. A szakaszok elég nagy kihívást jelentettek, és helyenként csúszósak voltak az eső és az időjárás miatt, de nagyon élveztem ezt a versenyt.”

A Clare Forestry Rallyt a hazai pályán versenyző Ryan Caldwell nyerte meg egy Škoda Fabia R5-össel, Petter Solberg John Tomley navigálásával az abszolút 24. helyen végzett.

Friss