back to top
2024. október 09. 20:07

KezdőlapHírek14 magyar nevező az Alpok-Adria Kupa osztrák szezonzáró versenyén

14 magyar nevező az Alpok-Adria Kupa osztrák szezonzáró versenyén

-

105 versenyző, köztük Thierry Neuville és 14 magyar páros is nevezett a hétvégi osztrák Herbst Rallyra, mely az Alpok-Adria Kupa utolsó futama. 

Tavaly Ott Tanak Rally1-es Ford Pumával szerezte meg a győzelmet a Rally2-es Forddal induló Adrien Fourmaux előtt a Dobersberg környékén megrendezett Herbst Rallyn, mely az osztrák Challenge bajnokság, mellett az Alpok-Adria Kupa szezonzárója is volt. 

Az osztrák versenyen pedig, mint arról már beszámoltunk, idén Thierry Neuville indul hibrid Hyundaijal, ugyanakkor érdemes lesz figyelni a további 104 rajthoz álló párosra, köztük 14 magyar kettősre is. 

Neuville Ausztriában készül a világbajnoki cím megszerzésére

Gyarmati Ariel tavaly még a Tankcsapda énekesével, Lukács Lászlóval állt rajthoz Mitsubishivel a Herbst Rallyn, idén azonban állandó navigátora, Kocsis György fogja az itinert diktálni. 

Kiváló eredménnyel debütált a rallysportban Lukács László, a Tankcsapda énekese Gyarmati Ariel navigátoraként

Vida Péter és Bárdos Péter, Vida Szabolcs és Tóth Viktor R5-ös Skodával, Hoffer Zsolt és Czézinger Kristóg Fabia Rally2 evóval, Zagyva Dorka és édesapja, Lajos Rally3-as Forddal, Fischer Dániel és Buna Zoltán Subaru Imprezával, Molnár István és Fekete Zsolt Mitsubishivel áll rajthoz. 

A 2WD mezőnyt Berta László és Fuchs Gábor, Gutai Marcell és Hajdina Martin, ifj. Kanyik Antal és Petrovszki Dániel Rally4-es Peugeot-val, Szivák Zoltán és Búza Zsuzsanna Skoda Fabia R2-vel, Furák Ádám és Bakos István, Hinger Dávid és Hoffmann Hanna Lada VFTS-sel, Papp Arnold és ifj. Szabó Árpád Lada 2105-tel erősíti. 

A verseny négy szakaszon és nyolc aszfaltos gyorsaságin lesz megrendezve szombaton. 

Friss