KezdőlapWRCA Hyundai aszfaltspecialistája magabiztosan tér vissza a WRC-be

A Hyundai aszfaltspecialistája magabiztosan tér vissza a WRC-be

-

A Hyundai norvég pilótája, Andreas Mikkelsen hosszabb szünet után ezen a héten újra rajthoz áll a WRC-ben.

Andreas Mikkelsen legutóbb júniusban versenyzett a WRC-ben a murvás Lengyel Rallyn, amelyen a hatodik helyen végzett. Az idei szezonban azonban Mikkelsen a Hyundai aszfaltspecialistája lett, aki a harmadik Rally1-es autót vezette Monte-Carlóban és Horvátországban is.

A szezon eleji versenyek azonban nem sikerültek neki a legjobban, Mikkelsen nem találta a tempót, és bár mindkét futamon hatodik lett, jelentős volt a lemaradása az élmezőnytől. Ezúttal jobb eredményekre törekszik.

„Nagyon várom már a versenyt, amit teljesen máshogyan közelítek meg, mint a Monte-carlói vagy a horvátországi futamot. Akkoriban még elég új volt nekem az autó, így sok mindent meg kellett szoknom – mondta Mikkelsen. – Úgyhogy odamegyek a Közép-Európa Rallyra, és jó eredményt fogok elérni, hogy segítsek a csapatnak megőrizni az előnyét a pilóták és a gyártók bajnokságában is.”

Mikkelsennek egyébként szép emlékei vannak a Közép-Európa Rallyról, tavaly ugyanis itt szerezte meg a WRC2-es világbajnoki címet.

„Nagyon jól emlékszem a versenyre, ott lettünk világbajnokok. Összességében nehéz rali, mert nagyon sok lesz a felhordás az úton – mondta Mikkelsen. – Megterhelőek a körülmények, és nagyon könnyű hibázni.”

A három országot érintő Közép-Európa Rallyt csütörtöktől vasárnapig rendezik meg, a mezőny 18 gyorsasági szakaszon több mint 300 kilométert tesz meg.

Friss