2024. április 30. 07:49

KezdőlapWRCWRC3-ból lép feljebb Fabrizio Zaldivar

WRC3-ból lép feljebb Fabrizio Zaldivar

-

Némi meglepetésre egy fiatal paraguayi versenyző, Fabrizio Zaldivar került a Hyundai Motorsport WRC2-es csapatába. A 21 éves versenyző a WRC3 mezőnyéből lép idén feljebb. 

A finn Teemu Suninen és a paraguayi Fabrizio Zaldivar került a Hyundai Motorsport idei WRC2-es csapatába, azonban a két versenyző közül csak a Suninent ismerhetjük jobban, ezért most a 21 éves Zaldivart is bemutatjuk. 

A paraguayi versenyző 2019-ben a Junior WRC-ben állt rajthoz az argentin Fernando Mussano navigálásával egy Ford Fiesta R2T19-es autóval. A legjobb eredményeit a Wales Rallyn és Spanyol Rallyn érte el, ahol egyaránt a JWRC ötödik helyét érte el, év végén pedig a junior bajnokság nyolcadik helyét szerezte meg. 

2020-ban maradt a JWRC-ben és a Szardínia Rallyn, majd a Monza Rallyn is a második helyen zárt. Olaszországban még Fernando Mussano, míg Olaszországban a spanyol Rogelio Penate olvasta a Ford Fiesta Rally4-ben az itinert. A szezon végén pedig Tom Kristensson, Martins Sesks és Sami Pajari mögött a negyedik helyen zárt. 

A tavalyi évben már a WRC3-ban folytatta a paraguayi versenyző a karrierjét, ahol a spanyol Carlos Del Barrio, Dani Sordo korábbi navigátora diktálta az itinert a Skoda Fabia Rally2 evóban. Hét versenyen indulva a WRC3 nyolcadik helyét sikerült megszerezni a párosnak, akik a legjobb eredményt a Szardínia Rallyn értéke el, ahol a WRC2 negyedik helyén zártak. 

A fiatal Fabrizio Zaldivar a WRC-n kívül főként paraguayi és CODASUR (Dél-Amerikai Rally Bajnokság) futamokon állt rajthoz. Hazai bajnoki futamain egy győzelmet és két dobogós eredményt ért el, míg a CODASUR értékelésben egy nyolcadik helyezés a legjobb eredménye. 

Az idei WRC2-es szezonban minden bizonnyal Teemu Suninen lesz a gyorsabb versenyző, de a finn pilóta mellett és a Hyundai segítségével sokat tanulhat Zaldivar. 

Friss