2024. április 30. 17:33

KezdőlapORBOsváth Péter: Cered viszi a pálmát!

Osváth Péter: Cered viszi a pálmát!

-

Egy megfázás vetett véget az Osváth Péter – Papp Tamás duó versenyének Orfűn, de a Skodás pilóta azóta felgyógyult és teljes erőbedobással készül a Rally1 Bajnokság nyitó futamára, a Salgó Rally-ra.

„Szerdán délután pakolás közben sikerült meghűlnöm – kezd bele még karcos hangon a hétvége történetének ismertetésébe Osváth Péter. – Nem voltam lázas, de teszteltem Covidra, aminek az eredménye negatív lett, viszont kapart a torkom, elment a hangom és fájt a hátam, tüdő környékén. Utólag belegondolva kár volt rajthoz állni, mert a pályabejárást még megcsináltuk, de pont szombaton voltam a legpocsékabbul. Menni akartam, mert a Salgó előtt nem terveztünk külön tesztet, meg ahogy mondatam is, ezeket a szakaszokat nagyon szeretem, mind a kettő a legjobbak közt szerepel a listámon.”

„A negyedik, hetvehelyi gyors volt az, ahol a betegség ellenére kezdett visszajönni az érzés, sikerült elkapnom egy-két fékutat, picit már jobb volt a helyzet. Viszont már annyira nem volt bennem erő, hogy inkább kiálltunk, mert ha a nagy tempós részeken nem tudsz száz százalékosan koncentrálni, könnyen az erdő melyén találod magad.”

A Skoda Fabia Rally2 EVO hibátlan, a csapat átnézte a verseny után, tökéletes állapotban várja a Salgó Rally-t.

„A klasszik Cered – Zagyvaróna a világ teteje, ráadásul háromszor megyünk majd rajta! Bátonyterenye sem rossz, de egyértelmű, hogy a 17 kilométeres gyors miatt állunk rajthoz a Salgón. Ez igazi, régi vágású ralipálya, én az ilyeneken szeretek versenyezni. Mivel nem megyünk a teljes bajnokságban, ezért tét nélkül, felszabadultan fogok menni és igyekszem a saját maximumom közelében teljesíteni. A Salgón nem a megszokott felállásban állunk rajthoz, Papp Tomi családi okok miatt kihagyja a hétvégi derbit és erre az egy alkalomra Répás Zoli ugrik be a helyére. Nagyon várom a hétvégét, remélem, hogy jobban fog sikerülni, mint az orfűi kirándulás.”

Készítette: Vörög Gergő

 

Friss