2024. április 30. 06:53

KezdőlapWRCOstberg volt a leggyorsabb, de Európa nyert a Nemzetek Rallyján

Ostberg volt a leggyorsabb, de Európa nyert a Nemzetek Rallyján

-

A Norvégiát erősítő Mads Ostberg volt a leggyorsabb, mégis Európa csapata nyerte a mexikói Nemzetek Rallyját. 

Gilles Spitalier, a mexikói Nemzetek Rallyjának menedzsere szeretett volna egy utolsó szakaszig kiélezett versenyt létrehozni, ami sikerült is. 

A Nemzetek Rallyján ugyanis két szakasszal a vége előtt sikerült Európa csapatának megelőznie az addig vezető Norvégiát, és helyét már nem adva át megnyerte a versenyt. 

Mads Ostbergen azonban nem múlt a győzelem, mert 5,8 másodperc előnnyel megnyerte a versenyt a francia csapatban induló Adrien Fourmaux előtt, míg a harmadik helyezett Benito Guerra jr 4:30,5 perc hátránnyal zárt a harmadik helyen. 

És Eyvind Brynildsen sem tehet arról, hogy végül Norvégia elvesztette a versenyt, azonban Mitsubishije annál inkább! A norvég versenyző autója ugyanis nem volt hajlandó elindulni a vasárnap reggeli parc ferméből. Európa győzelméhez kellett Ostberg vasárnapi defektje is az utolsó szakaszon, amivel két percet vesztett. 

Pedig Európa sem zárt probléma mentesen, hiszen Sebastian Barbu az utolsó előtti szakaszon esett ki műszaki hibával, azonban Niki Schelle célba érkezése elég volt, hogy Európa végül 106 pont előnnyel nyerjen Norvégia előtt. 

A harmadik helyet a Fourmaux és Felipe Suberville erősítette Franciaország szerezte meg 125 pont hátránnyal követve Norvégiát. 

Csaknem dobogón zárt a négy mexikói csapatból a hármas számú, melyet Emilio Velazquez és Patrice Spitalier erősített, hiszen csupán 87,5 ponttal maradt el Franciország mögött és 65,5 ponttal előzte meg a Matthew Wilson és Tom Williams alkotta Egyesült Királyság csapatát. 

Forrás:dirtfish.com

Friss